EXCLUSIVITATE: Tibi Useriu se intoarce la Arctic Ultra 6633 pentru a treia oara

914

    Tibi Useriu se intoarce la Arctic Ultra 6633. Este oficial!!! Organizatorii au publicat numele tuturor sportivilor inscrisi la editia care incepe in 9 martie.

     4 sportivi vor reprezenta Romania la editia jubiliara a ultramaratonului care se desfasoara la Cercul Polar. Tibi Useriu se intoarce la Arctic Ultra 6633 pentru a-si apara cele doua titluri cucerite.

Omul care a reusit doua rezultate extraordinare in nordul inghetat al Canadei se intoarce la cea de-a zecea editie a competitiei. Organizatorii Acrtic Ultra 6633 au publicat marti lista finala cu concurentii. La cursa care va avea anul acesta 617 de kilometri vor lua startul 23 de alergatori: 4 sunt femei. Cei mai multi reprezentanti ii are Zimbabwe: 6. Romania este a doua natiune ca numar de participanti: 4. Ultimul aparut pe lista este chiar dublul campion Tiberiu Useriu. Alaturi de el vor mai fi Florentina Iofcea, Levente Polgar si Avram Iancu. Canada si Anglia arunca in concurs cate 3 reprezentanti, Africa de Sud 2, Irlanda 2, Franta, Australia si Statele Unite ale Americii cate unul.

„Este o editie aniversara, a zecea. Am primit o invitatie de la organizatori si am acceptat-o cu bucurie. ESTE Clar ca ma duc acolo ca sa imi par titlul. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou si va fi si mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anuntat organizatorii va si mult mai dificil.” – Tibi Useriu in exclusivitate pentru aimx.ro

In cele 9 editii de pana acum doar 32 de sportivi au reusit sa incheie acest ultramaraton. Cursa are startul la Eagle Plains (Yukon) si are finish-ul la Tuktoyaktuk, pe malul Oceanului Arctic. 

Autor: Vlad Lucian Arhire