Performanta romaneasca la snowboard! Medalii si calificare in Cupa Mondiala

0
1617
Performanta romaneasca la snowboard! Medalii si calificare in Cupa Mondiala

Performanta romaneasca la snowboard: patru sportivi romani sunt calificati in Cupa Mondiala 2018! Dana Selusan Popescu, Kinda Geza, Adrian Teodorescu si Toma Mortila. Intrecerea de la Vorras i-a gasit in lupta pentru medalii pe Andrei Toma Zaharescu Mortila si pe Adrian Teodorescu.

Performanta romaneasca la snowboard rasplatita cu locuri pe podium.

Reprezentanti din Grecia, Macedonia, Cehia si Romania au concurat la slalom urias. Mortila a facut spectacol si s-a intrecut pentru victorie cu Viktor Bruzek.

„Din pacate 3 din 4 probe au fost anulate din cauza furtunii. Au fost conditii foarte dure. Cu toate ca parea cel mai usor concurs dintre toate , eu n-am mai gasit startul si am ratat recunoasterea. In mansa a doua cativa sportivii n-au mai gasit locul de start . Eu fiind din Sinaia conditiile de ceata si vant n-au fost straine de mine si a fost un avantaj .

Performanta romaneasca la snowboard in Grecia si ambitii pentru Cupa Mondiala.

Andrei Toma Zagarescu Mortila a terminat pe doi dupa cehul  Bruzek. Adrian Teodorescu a fost pe 3. Rezultate aici

Concurent din 1995 Mortila s-a destainuit pentru AIMX.RO.

„Snowboardingul in anii 90 era foarte diferit in perioada respectiva.Nu era la moda! Turistii strigau la noi ca suntem periculosi si ca  stricam partiile de schi , cu toate ca noi eram localnici. Primele competitii nu erau despre cine e mai bun , ci despre comunitate , ocazia in care ne adunam si discutam despre descoperirile personale in materie de snowboard . Nu exista internet sau prea multe informatii despre echipament si tehnica .”

Prima medalie pentru Mortila a fost la primul concurs oficial al Federatiei Romane de Schi si Biatlon pe 27.12.1998 Cupa FRSB .

Performanta romaneasca la snowboard a venit in premiera la nivel international  pentru sportivul din Sinaia in 2004.

„Pentru medalia internationala  am concurat la FIS Race Azuga PGS. A fost in premiera pentru Romania competitia de slalom urias paralel PGS 2004. Am fost primul roman care a obtinul podium international la snowboard.”

Mortila a fost  primul roman care a castigat o competitie FIS in afara tarii Vitsi Kastorias Balcan Cup PGS in 2009.

In prezent  Toma Mortila este legitimat la Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia. El are sprijinul Clubului Sportiv de Schi si Snowboard Azuga. Strategia de dezvoltare e realizata alaturi de Snow Academy Sinaia. Podiumul obtinut in Grecia il duce in acest an catre etapele de Cupa Mondiala si in 2019. Obiectivul principal este participarea la Campionatele Mondiale de Snowboard 2019!