Tibi Useriu a inceput aventura Yukon Arctic Ultra la -28 de grade

769

Yukon Arctic Ultra a avut startul duminica la ora 20.30, ora Romaniei, 10.30, ora din Whitehorse, Canada. Tibi Useriu se intoarce pentru a patra oara consecutiv in Canada. De data aceasta a ales sa-si depaseasca propriile limite intr-un ultramaraton de 700 de kilometri. Noaptea de dinaintea competitiei a adus -37 de grade in termometre.”Este perfect!”, a spus Tibi pentru aimx.ro.

Tibi Useriu inainte de Yukon Arctic Ultra: „Aici poti sa fii cat de tare vrei si cursa te da de pamant”

Yukon Arctic UltraConcurentii au avut de ales disante intre 42 si 700 de kilometri. Tibi Useriu participa la cea mai lunga proba. Recordul este detinut de danezul Casper Wakefield. Acesta a ajuns la finish, in 2013, in 186 de ore si 50 de minute. Ultima noapte a adus temperaturi extreme. Minimele au coborat la -37 de grade. In momentul startului temperatura a fost de -28 de grade. Vremea pare sa tina cu sportivii. In urmatoarele zile minimele nu vor cobora mai jos de -20, iar maximele se vor situa in jurul valorii de -10 grade Celsius. Cunoscut pentru un start ca din tun la 6633, Tibi a vorbit despre strategia sa la Yukon.

 „Depinde cum incepe cursa. Incerc sa plec la inceput cu primii dupa care voi merge in ritmul meu. Imi voi adapta apoi strategia si dupa cum va evolua situatia la fata locului” a spus Tibi pentru aimx.ro. Ultramaratonistul de 45 de ani a continuat:”Sunt si cativa foști concurenți la 6633. Dar nu prea ai cum sa estimezi ceea ce se va intampla. Aici poti sa fii cat de tare vrei si te da de pământ. Sau mai slab si sa te integrezi bine in peisaj. Yukon Arctic Ultra este o cursa asa de lunga si grea cursa incat se poate intampla orice. Mai ales ca traseul e prin păduri, dealuri. Nu trece pe drumuri sau poteci”.
  In principiu traseul este marcat. Concurentii vor marsalui pe potecile pe care s-a desfasurat un concurs de 1000 de mile de sanii trase de caini. In fiecare CP concurentii vor putea lua un pranz si servi bauturi calde. Cea mai mare distanta este intre penultimul CP si finish: aproape 160 de kilometri. aimx.ro va tine la curent in urmatoarele zile cu evolutia lui Tibi Useriu pe site si pe pagina de facebook.
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Marcel Hasenbalg