O noua sansa pentru schiul alpin! Aflati datele concursurilor FIS de la Brasov

438
O noua sansa pentru schiul alpin! Aflati datele concursurilor FIS de la Brasov

O noua sansa pentru schiori inscrisi la FIS CUP Open va fi in perioada  perioada  3-7 martie. Decizia a fost luata de Comitetul de Organizare, la recomandarea Delegatului Tehnic al FIS Maria Magiori (GRE), care a inspectat starea partiei din Poiana Brasov.

O noua sansa pentru desfasurarea FIS Cup Open va fi in martie. Probele la care se vor intrece schiorii sunt Slalom si Slalom Urias. La acest concurs se vor atribui premii in valoare de 20.000 euro.

Ambasadorul concursului, Ioan Valeriu Achiriloaie este in prezent la Campionatul Mondial de schi. De la Are, in Suedia, unde Achiriloaie va concura impreuna cu Ania Caill, Ioan Valeriu e increzator ca evenimentulFIS Cup Open atrage din ce in ce mai mult public.

„Sper ca dupa acest program FIS, va pleca vorba! Sunt sigur ca de la an la an va creste valoarea. Este un concurs foarte important pentru schiorii care fac performanta. La FIS iei puncte care-ti clarifica locul in clasamentul Mondial. Editia de anul trecut a FIS Children Trophy a fost de mare succes. Evenimentul a dovedit ca partiile din Poiana sunt la cele mai inalte standarde.”– Ioan Valeriu Achiriloaie.

Schimbarea de perioada a fost operata si pe site-ul oficial al FIS. Delegatiile care isi anuntasera participarea au fost informate de catre oficialii Federatiei Romane de Schi Biathlon.
Acordarea acestei curse de catre FIS este o confirmare a faptului ca Poiana Brasov poate gazdui competitii la un asemenea nivel, iar schimbarea perioadei de desfasurare a competitiei are legatura doar cu starea partiei Subteleferic serios afectata de temperaturile neasteptat de ridicate din ultima perioada.

FIS children trophy ramane in program in perioada 19-20 februarie!

Cele doua competitii au fost finantate de catre sponsorii din sectorul privat. Acestia sunt: Husqvarna, Netbet, Total Romania, Tinmar, Media Galaxy, Omniasig Vienna Insurance Goup, Happy Tour, Orange, Teleferic Grand Hotel, Paste Baneasa, Stoica&Asociatii, Ana Teleferic, Alpin Resort Hotel, Sensi blu, Ana Hotels si Raiffeisen Bank.

Sursa: Bianca Dobrescu

Autor: Ovidiu Pețenghea