Tiganescu si povestea medaliei de argint la canotaj de la Linz

0
1203
Tiganescu si povestea medaliei de argint la canotaj de la Linz

Tiganescu si povestea medaliei de la a doua etapa de Cupa Mondiala la canotaj. Tricolorii au concurat in Austria. Cea mai buna evolutie a avut-o tanarul echipaj masculin de 4 rame. Mihai Tiganescu, Cosmin Pascari, Stefan Berariu si Ciprian Huc au cucerit medalia de argint. Australianii Hicks, Turrin, Hargreaves si Hill campionii mondiali en titre s-au impus. Romania a avut cel mai tanar echipaj pe podium, cu varste de 19 si 20 de ani.  La 2000 de metri tricolorii au scos 5:53,760. Gianina Elena Beleaga si Ionela Livia Cozmiuc  au terminat pe trei la dublu vasle, categorie usoara, dupa Italia si Olanda. 

„Am mers la Linz cu dorinta de a ne lua revansa de la Belgrad-din prima etapa de Cupa Mondiala. Atunci am pierdut finala la doar 26 de sutimi. Am fost motivati si cu incredere in noi ca putem sa demonstram ceea ce suntem cu adevarat. Prima cursa de la Linz s-a tras din 30 in 30 de secunde. Am plecat singuri dar ne-am facut cursa noastra si am intrat in semifinale cu cel mai bun timp din seria noastra. In semifinale am fost asezati paralel si a fost o lupta stransa deoarece primii 3 mergeau in finala. Am castigat semifinalele si eram foarte bucurosi. Asteptam cu nerabdare finala.” –Mihai Vasile Tiganescu

Tiganescu si povestea medaliei cucerite intr-o finala disputata contra australienilor.

„Am plecat hotarati si apoi am intrat in ritm. Am ajuns pe locul secund la finish, mandrii ca am reusit sa facem o cursa exceptionala. Castigatori au fost australienii, campioni mondiali in anul trecut la Sarasota. Ne bucuram de acest rezultat foarte mult. Am fost cei mai tineri din concurs si am intrecut barci cu traditie cum ar fi Germania,Olanda,Marea Britanie si Polonia. Pe langa tarile mentionate, as vrea sa adaug si Italia, vicecampiona mondiala de anul trecut,  dar la Linz au venit in finala B. Multumim foarte mult Federatiei pentru toata sustinerea, persoanelor care ne-au fost alaturi permanent. In primul rand vreau sa imi felicit colegii de echipa ca fara ei nu ar fi fost posibil acest rezultat. Le multumesc: domnului antrenor Antonio Colamonici si colectivului de antrenori, medicilor.”
Dupa a doua etapa de Cupa Mondiala de la Linz tricolorii au intart intr-o pauza de cateva zile
”Ne odihnim si apoi intram in pregatire pentru urmatoarele competitii. Urmeaza Campionatul Mondial U23 si Europenele de seniori la care obiectivele sunt marete și ne dorim sa facem o figura la fel de frumoasa ca  la Linz.”

Autor: Ovidiu Pețenghea