Mai rapid cu 8 minute. Paul Georgescu, pregatit de prima traversare extrema din proiectul Ocean Seven

864

Paul Georgescu este pregatit de prima traversare extrema din cadrul proiectului Ocean Seven. In Italia, Lago d”Orta, a „impuscat” doi iepuri dintr-o lovitura. S-a calificat in finala primului Campionat Mondial de Inot in Ape Libere (OceanMan – Dubai, 16 noiembrie) si a facut un antrenament excelent inainte de Catalina Channel (SUA). 

Paul Georgescu si-a imbunatatit timpul cu 8 minute la OceanMan Italia fata de 2017. 

14 kilometri a avut de inotat sportivul roman intr-unul din cele mai frumoase lacuri din Italia. S-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute. Cei 322 de inotatori inscrisi la aceasta cursa au avut la dispozitie doua puncte de alimentare: la kilometrii 5 si 10. „Aveai doi saci la dispozitie in care iti puneai tu tot ce iti doreai: unul galben si altul rosu. Organizatorii ii transportau pana la doua pontoane. Cand ajungeai in dreptul lor strigai numarul tau si ei iti aruncau sacul. Era totul foarte bine pus la punct”, a declarat pentru aimx.ro Paul Georgescu. Distanta de 14 kilometri nu a fost o problema, in conditiile in care Paul inoata zilnic la antrenamente 5 kilometri.

„Startul a fost din apa si mie imi convine acest lucru. Timp de 1 kilometru am inotat in plasa. Erau multi inotatori cu neopren care nu reuseau sa aiba ritmul meu. Am hotarat atunci sa inot singur, in ritmul meu, ritm pe care l-am antrenat si pentru Catalina Channel. Am incercat de fapt sa simulez acea cursa. Sunt foarte multumit de felul cum am inotat: 14 kilometri in 3.25.04. Am iesit din apa cu 8 minute mai repede fata de anul trecut. In acelasi timp nu am simtit nici cea mai mica urma de epuizare. Media pe 100 de metri a fost de un minut si 27 de secunde”, a mai precizat Paul.

3 romani au luat startul in cursa de 14 kilometri 

Paul a termnat pe locul 3 la ELITE si pe 18 in clasamentul general, ierarhie in care sunt inclusi si sportivii care au inotat cu neopren. In acceasi cursa Alin Reus (foto 2) a terminat pe locul 64, 13 la categoria 30-39, cu timpul de 3.50.39.

David Neculai (foto 3) a iesit din apa in pozitia 285, in 5 ore, 48 de minute si 25 de secunde. Bifeaza insa o importanta performanta personala. Trecut de 40 de ani, David a invatat sa inoate de-abia in urma cu doi ani si jumatate si este antrenat acum de Matei Giurcaneanu.

La Half OceanMan (cursa de 4,5 kilometri), cel mai bun roman a fost Bogdan Deac, stabilit in SUA. Timpul sau:1.10.11. Al doilea cel mai bun roman a fost un junior. Anton Zamfir(foto 4) a ocupat un loc bun: 34 in clasamentul general, din 461 de sportivi, in 1.21.51. Toate rezultatele le aveti aici.

Paul Georgescu este pregatit de Catalina Channel. Va inota cel putin 35 de kilometri pentru „a uni” insula Catalina de Los Angeles 

Catalina Channel este prima traversare extrema din cele 7 pe care si le-a propus Paul Georgescu pentru a deveni primul roman care incheie proiectul Ocean Seven. Detalii aveti si aici. Paul va inota in Pacific in luna august intre insula Catalina si tarmul californian. Mare parte din inot se va desfasura pe timp de noapte. De pe insula se pleaca la miezul noptii. Scaderea brusca a temperaturii apei cu pana 5 grade, curentul puternic si raul de mare sunt alte provocari de care Paul trebuie sa tina cont. In linie dreapta distanta este de 35 de kilometri, dar poate creste din cauza curentilor care ii deviaza pe inotatori de la cea mai buna traictorie.

„Cea mai lunga distanta pe care am inotat-o a fost de 54 de kilometri cand am traversat English Channel. Pana la Catalina voi mai participa la doua competitii: Cupa HAMSIA si Aqua Challenge, ambele pe distante de 5 kilometri”, a punctat Paul.

Autor: Vlad Lucian Arhire