Tinereţe fără bătrâneţe. Eliud Kipchoge vrea aurul olimpic la aproape 37 de ani

136

Eliud Kipchoge nu e descurajat de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus. Maratonistul kenyan va participa la ediţia din 2021 şi a anunţat că are ca obiectiv un nou titlu olimpic, deşi va împlini anul viitor 37 de ani.

Eliud Kipchoge, campion olimpic la Rio şi triplu medaliat la JO

Eliud Kipchoge, campion olimpic în 2016, la maraton, e decis ca în 2021 să-şi apere cu succes titlul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Kipchoge, care va împlini 36 de ani în noiembrie, a cucerit aurul olimpic la maraton la Rio de Janeiro. A adus Kenyei al doilea titlu olimpic în proba de 42,195 km, la opt ani după succesul lui Samuel Wanjiru de la Beijing.

”Dacă totul merge bine, anul viitor îmi voi apăra titlul la maraton într-o ambianţă competitivă şi probabil voi face şi un timp bun. Asta va fi un bonus pentru cariera mea de alergător”, a declarat Kipchoge pentru Olympic Channel.

La prima sa participare la JO, la Atena în 2004, Kipchoge a cucerit medalia de bronz în proba de 5.000 de metri. Africanul a câştigat la Beijing, în 2008, medalia de argint în aceeaşi probă, în care a fost învins de etiopianul Kenenisa Bekele.

Kipchoge şi Bekele au devenit apoi mari rivali în proba de maraton, dar kenyanul a câştigat primele patru dueluri.

”E adevărat, Bekele m-a bătut pe pistă de câteva ori. Dar eu am câştigat toate cursele de maraton”, a a spus Kipchoge, care are în palmares patru victorii la Maratonul de la Londra, ultima în 2019.

Atletul kenyan deţine şi recordul mondial al probei de maraton, cu timpul de 2 ore, un minut şi 39 de secunde, stabilit cu prilejul Maratonului de la Berlin, în septembrie 2018.

Competiţiile de atletism, suspendate în ultima perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, vor începe în Cehia de la 1 iunie, dar se vor desfăşura fără spectatori.

Prima competiţie va avea loc la Kladno, pe 1 iunie, şi va include aruncarea suliţei (feminin), aruncarea greutăţii (masculin) şi 300 de metri (masculin).

Pe AIMX aflati aici vesti si despre editia centenara a Turului ciclist al Cataloniei.

Credit foto: nytimes.com