Turul Cataloniei nu va mai avea loc. Când a fost mutată ediţia centenară

130

Turul Cataloniei nu va mai avea loc în acest an. Organizatorii ediţiei cu numărul 100 a competiţiei au anunţat că turul din 2020, amânat din cauza pandemiei de coronavirus, se va desfăşura în 2021.

Turul Cataloniei, amânat pentru martie 2021

A 100-a ediţie a Turului ciclist al Cataloniei urma să se desfăşoare între 23 şi 29 martie 2020, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, iar organizatorii au anunţat noile date de desfăşurare ale competiţiei: 22-28 martie 2021.

„După evaluarea calendarului ciclism perturbat de pandemia de Covid-19, Turul centenarului nu va mai avea loc în 2020, iar scopul nostru este să-l organizăm cu cele mai bune garanţii în 2021”, au precizat organizatorii într-un comunicat.

Directorul cursei, Ruben Paris, a precizat că nu s-a dorit organizarea „cu orice preţ” a Turului Cataloniei.

„Nu avea niciun sens să-l organizăm în acelaşi timp cu Turul Franţei, Italiei sau Spaniei, dacă doream să beneficiem de cei mai buni ciclişti, de audienţe TV. Nu mai luăm în calcul nici organizarea sa într-un format redus. De aceea, considerăm că opţiunea cea mai potrivită este să organizăm Turul Cataloniei la datele sale obişnuite, dar în 2021”, a spus Paris.

Turul Cataloniei, lansat în 1911, s-a desfăşurat fără întrerupere începând din 1939, după încheierea războiului civil spaniol.

Egan Bernal şi-a reluat antrenamentele

Organizatorii speră să se bazeze în 2021 şi pe câştigătorul Turului Franţei de anul trecut, Egan Bernal. Ciclistul columbian a obţinut luni un permis din partea primarului din Zipaquira, oraşul în care se află în izolare, pentru a se antrena în exterior, în anumite zone.

Columbienii pot efectua din această săptămână activităţi fizice în aer liber, timp de o oră şi doar în mod individual, însă primarii pot stabili propriile lor reguli în localităţile pe care le conduc.

Wilson Garcia, primarul oraşului Zipaquira, l-a autorizat pe Bernal şi pe alţi cinci rutieri, Brandon Rivera, colegul său de la echipa Ineos, Camilo Castilblanco, Diego Vasquez şi Dyyer Rincon, să se antreneze în limitele localităţii lor, cu prioritate între orele 5 şi 8 dimineaţa, respectând o distanţă minimă de cinci metri între ei.

Turul Franţei, amânat cu două luni, urmează să se desfăşoare în acest an între 29 august şi 20 septembrie.

Pe AIMX aflati aici vesti si despre Maratonul de la Londra.

Credit foto: cyclingtips.com