Toma Coconea a incheiat prologul Red Bull X-Alps 2019 in prima jumatate

494

   Red Bull X-Alps, editia 2019, a avut programat joi dimineata prologul.  Una din cele mai dure competitii de anduranta din lumea a atras la start 32 de concurenti (2 femei) din 20 de tari. Varsta medie este de 35 de ani. 14 sportivi sunt debutanti. Romanul Toma Coconea, 44 de ani, este cel mai experimentat sportiv. Este singurul om care a participat la toate celelelate 8 editii. Marele favorit este Christian Maurer, Elvetia, campionul en-titre.

Prologul Red Bull X-Alps s-a desfasurat pe o vreme superba. Concurentii au avut de parcurs 3 kilometri cu 1153 de metri diferenta de nivel

„A fost ca in filmul Fast@Furious” au precizat organizatorii. Starul s-a dat in localitatea Wagrain-Kleinarl, Austria. Concurentii „au luat muntele in piept” pana pe varful Griessenkareck: 3 kilometri, +1,153m. 3 concurenti au ajuns in acelasi timp la finish: Christian Maurer (Elvetia), Benoit Outters (Franta) si Maxime Pinot (Franta). Au impartit primul loc cu timpul de 55 de minute si 31 de secunde. Doar alti doi sportivi au mai reusit sa coboare sub 1 ora.„A fost o cursa foarte grea” a declarat Maurer.

„Sunt un vulpoi bAtrAn și vreau sA profit de experienTa pe care o am. Sunt motivat, ca de fiecare datA, sA fiu cu plutonul din fata si cu mentalitatea de invingător. Sunt increzator. – Toma Coconea pentru redbull.com

  Romanul Toma Coconea a incheiat prologul Red Bull X-Alps pe pozitia 13, in 1.07.10. Iar ultimul sportiv a fost Chikyong Ha (Koreea) – 1.34.16. Startul primei etape se va da duminica, la Salzburg (Austria). Sosirea este programata la Monaco. Sportivii au de parcurs un traseu de peste 1.100 de kilometri cu parapanta sau in alergare pe drumurile de munte.

Prologul este o intrecere desfasurata cu 3 zile inainte de  startul oficial. Decide ordinea de start. Primii trei sportivi vor beneficia de un Night Pass suplimentar.

In 2017 doar doi sportivi au fost declarati finisheri. Toma Coconea nu a facut o competitie tocmai buna. Zborul a fost veriga slaba. Romanul a impresionat insa cu cei 914 kilometri parcursi pe jos fiind lider absolut. Mai multe detalii despre Red Bull X-Alps 2017 gasiti aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Red Bull X-Alps