Nu se dezminte!!! Toma Coconea participa la Red Bull X-Alps 2019

573

   Toma Coconea se intoarce la Red Bull X-Alps 2019. Romanul este o legenda a concursului. A participat la toate cele 8 editii de pana acum. De doua ori a reusit sa termine pe locul al doilea una din cele mai dificile competitii de anduranta din lume.

 Toma Coconea este singurul sportiv care a participat la toate celelalte editii Red Bull X-Alps

Toma Coconea Red Bull X-Alps32 de sportivi din 20 de tari vor lua startul la Red Bull X-Alps 2019. Pe 16 iunie 2019, la start va fi și Toma Coconea. 14 dintre sportivi sunt debutanți. Restul au cel puțin o participare în palmares.

“Sunt incantat ca sunt din nou pe lista de start intr-una dintre cele mai dificile curse din lume. Sunt pregatit sa ma lupt pentru un loc pe podium si ma voi pregati intens in perioada urmatoare pentru a-mi atinge obiectivul”, a spus Toma Coconea in momentul in care s-a anuntat lista oficiala de participanti pentru Red Bull X-Alps 2019.

Startul se va da, ca de obicei, la Salzburg (Austria). Sosirea este programata la Monaco. Sportivii au de parcurs un traseu de peste 1.100 de kilometri cu parapanta sau in alergare pe drumurile de munte. Si la editia din 2019, Toma Coconea il va avea ca suporter principal pe Adrian Miclea, responsabil cu strategia, nutritia si organizarea pe toata durata competitiei.

“Modul meu de viata este antrenamentul perfect pentru Red Bull X-Alps. Pana la startul competitiei voi pune accent pe antrenamentul fizic si psihic in conditii cat mai dure si pe zborurile cu parapanta. Voi incerca sa-mi imbunatatesc tehnica si sa pun totul la punct cu echipa de sustinere. Plec cu mentalitatea ca voi termina aceasta cursa cu un rezultat excelent”, a mai spus Toma Coconea.

Cristoph Weber, director concurs Red Bull X-Alps: „Din punct de vedere fizic Toma Coconea Red Bull X-Alpssi mental nu cred ca este o provocare mai mare ca acest concurs”

Traseul va fi unul complet nou si va fi anuntat doar pe data de 13 martie. Concurenții au trei luni la dispozitie pentru a studia traseul si a-si stabili o strategie de cursă. Prologul este o intrecere de o zi inaintea startului oficial. Va decide ordinea de start, iar primii trei sportivi vor beneficia de un Night Pass suplimentar.

In 2017 doar doi sportivi au fost declarati finisheri. Toma Coconea nu a facut o competitie tocmai buna. Zborul a fost veriga slaba. Romanul a impresionat insa cu cei 914 kilometri parcursi pe jos fiind lider absolut. Mai multe detalii despre Red Bull X-Alps 2017 gasiti aici.