Popa alearga pe urmele lui Soare. George Popa e campion, la tineret, la Maraton.

609
http://aimx.ro/popa-alearga-pe-urmele-lui-soare-george-popa-e-campion/

George Popa e campion la Maraton si confirma progresul alaturi de antrenoarea Cristina Alexe. Anul trecut Popa a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere. George a fost vicecampion national de tineret (2:53:15.00). Anul acesta a castigat titlul in 2h42:51.

Doi fosti elevi ai LPS Focsani  specializati in proba de mars, remarcati de profesorul antrenor Marius Batog au reusit sa atraga atentia prin evolutia lor la Maratonul Bucuresti.

George Popa e campion la Maraton, iar  Alexandru Slavoiu l-a secondat in clasamentul general la tineret. 

Popa si Slavoiu au castigat si primul loc la echipe. Amandoi sunt studenți la Universitatea de educația fizica si sport din Bacau si sunt legitimati la Stiinta Bacau.

„Din clasa a 10-a am vrut sa fac sport de performanta. Domnul profesor Marius Batog m-a indrumat. Doi ani am facut mars. Rar, vara mai faceam alergare de 5000 sau 10000. Stiam de Soare, de evolutiile lui. E unul din cei mai buni din tara. Voiam sa ma antrenez cu el si am ajuns la antrenoarea lui Nicolae Alexandru Soare, doamna Cristina Alexe. „-George Popa

George Popa e campion la Maraton, la tineret si implineste 22 de ani in decembrie.

” Am plecat cu gandul de medalie la individual la Maratonul de la Bucuresti. In primii 30 de km am alergat relaxat. Nu a fost un traseu plat, am avut cateva intoarceri, per total sunt multumit de cursa aceasta. Voiam sa alerg doua ore 35, dar  nu am tinut pana la sfarsit ritmul. „

George Popa a castigat a 11-a editie a „Maratonului International Bucuresti”, competitie in urma careia au fost desemnati campionii nationali.
La masculin, pe prima treaptă a podiumului de premiere s-a urcat Sorin Mineran (CSU Arad – 2h27:29). Castigatoare a fost Adela Baltoi (CS Pandurii Tg. Jiu – 2h50:05). La tineret, la feminin s-a impus Maria Cioveie (CS Pandurii Tg. Jiu – 3h12:32).
In concursul seniorilor pe echipe, castigatori au fost reprezentantii CSM Cluj-Napoca B (Mircea Sacara/Ioan Vaida/Andrei Crainic/Robert Hajnal – 7h55:26), pentru ca la feminin, titlul sa revina echipei CSU Stiinta Bucuresti A (Irina Constantinescu/Natalia Zbirnea/Anca Istarte – 9h21:57).

Autor: Ovidiu Pețenghea