Top 10 statiuni de ski in lume pentru sezonul 2016-2017

753

Snow magazine a dat publicitatii topul statiunilor de ski. Cele mai ravnite partii se afla cu preponderenta pe continentul nord-american si in Europa.

10. REVELSTOKE, Canada

Statiunea este apreciata in primul rand pentru partiile lungi, intretinute excelent, cu zapada care dureaza din Noiembrie pana in Aprilie. Nu este o statiune pentru incepatori, doar 7% din suprafata este destinata celor ce pun pentru prima oara schiurile sau placile in picoare, in timp ce 47% din spatiu este extrem de abrupt, recomandat pentru cunoscatori.

detalii

9. MERIBEL, Franta

Redactorii publicatiei prefera anul acesta statiunea Meribel, in dauna mult mai celebrei Val d’Isere din vecinantate. Este staiunea ideala pentru incepatori 45% din partii fiind de nivel scazut, si doar 12% avand indicativul negru de expert.

detalii

8. RIKSGRANSEN, Suedia

Argumentele pentru statiunea suedeza sunt simple. Se schiaza pana in luna iunie, la 200 de kilometrii de cercul polar, si practicantii impatimiti pot ramane pe schiuri pana la miezul noptii datorita. Este pozitionata doar pe locul 8 deoarece se deschide tarziu, este practicabila cel mai devreme in februarie datorita temperaturilor extrem de scazute.

riksgransen-midnight-sun-credit-mark-borland

detalii

7. ALYESKA, Alaska, SUA

De 33 de ani media statiunii este de 16 metri de zapada, la care se adauga si informatia ca domeniul schiabil se intinde pe o suprafata cat tot restul statiunilor de schi din SUA adunate la un loc. Statiune este oarecum izolata, la aproape 70 de kilometri de Anchorage.

detalii

6. ZERMATT, Elvetia

La mare concurenta cu statiune Vermier, Zermatt este a doua statiune elvetiana unde se schiaza la poalele masivului Matterhorn. Poate cea mai verde statiune, avand in vedere ca toate vehiculele cu motoare prin combustie sunt interzise cu desavarsire

zermatt-cablecar-13-1380706652detalii

5.ST. ANTON, Austria

Ei bine, redactorii publicatiei plaseaza statiune pe locul cinci in principal pentru viata de noapte. Shoturile de jager, multimea de olandezi care frecventeaza traditional statiunea ii dau un aer aparte, si o trimit la jumatatea topului.

detalii

4.TELLURIDE, Colorado, SUA

Muntii San Juan au o forma aparte, proiectata parca pentru schi, si statiunea cu trecut minier profita de aceasta din plin. Cu putina publicitate adusa de Butch Cassidy, care a jefuit aici prima lui banca, si cu un oras caree s-a bazat in trecut pe pepitele de aur, Telluride atrage shiori in primul rand profesionisti, mai ales ca 41% din suprafata este marcata cu indicator negru.

detalii

3. WHISTLER, Canada

Medalia de bronz revine in acest an canadienilor care au gazduit probe de la Jocurile Olimpice din 2010. Specialistii apreciaza varietatea partiilor, dar si activitatile de langa partii, extrem de variate, de la climbing indoor, la excursii cu snowmobilul sau sanii trase de caini.

detalii

2.MURREN, Elvetia

Cea mai lunga partie din lume, Lauberhorn, o statiune fara nici un pic de trafic, cu un tren special pentru turisti, si o zapada descrisa de specialisti drept perfecta.

pistenplan_high

detalii

  1. CORTINA D’AMPEZZO, Italia
    Dolomitii atrag anul acesta turistii ca un magnet. Statiunea italiana este numarul unu in acest sezon de schi, chiar daca sufera la capitolul calitate a zapezii, ramane cu faimoasa Lagazuoi, considerata de multi „Mecca” partiilor.
    lagazioi-piste-mit-wunderschoenem-conturines-berg-1detalii