Transylvania 100 are loc in conditii speciale. Ce spun alergatorii.

368

Transylvania 100 are loc si in 2019 in conditii speciale. Vremea a dat peste cap planurile organizatorilor. Zapada aflata intr-un strat foarte consistent, la altitudini mari, a modificat si micsorat traseele de 30,50,80 si 100 de kilometri. ” Va fi o aventura!” a declarat pentru aimx.ro Balint Bartha castigatorul ultramaratonului de 100 de kilometri la ultimele doua editii. Startul se da maine dimineata din fata Castelului Bran. 

Trasylvania 100 ajunge in 2019 la a sasea editie. Este un concurs de alergare montana la care participa foarte multi concurenti din strainatate

Transylvania 100Balint Bartha este castigatorul ultimelor editii ale Transylvania 100, cursa lunga. Alergatorul nascut in Odorheiu Secuiesc are 36 de ani si spune ca aceasta competitie i se potriveste ca o manusa: „Daca reusesc sa castig si in acest an imi voi cauta o alta provocare. Bucegiul imi place foarte tare. Am inceput sa alerg distante mari la Maraton 7500 si mi-a placut foarte mult. E la fel de frumos. Una din particularitatile acestui concurs este vremea. Tot timpul a fost capricioasa. In 2017 a fost ceata. Era sa ma ratacesc. Acum e zapada mare. Vor fi doar 75 de kilometri. Mi-as fi dorit sa fie traseul integral. Aveam ca obiectiv sa-mi bat timpul de anul trecut. Sunt curios sa vad cat de mare este zapada pe traseu”, a spus Balint pentru aimx.ro inainte de a pleca spre Bran.

Sportivul a vorbit si de echipamentul pe care il va avea la el. „Nu este nimic special. Am sa am mai multe straturi cu mine. Tricoul cu maneca lunga va fi in rucsac. Cel mai probabil la start voi avea o foita pentru ca din ce am inteles se anunta ploaie”. 

Ultramaratonistul are un obiectiv major in acest an: UTMB, cursa de 170 de kilometri. Pana atunci, in luna iulie, va alerga Etna Trail, in Italia.

Octavian Andrei Ivanov:” Traseul de 100k era mult mai spectaculos. Nu ma sperie vremea!”   

La 38 de ani Octavian Andrei Ivanov ar fi alergat pentru a doua oara in cariera un ultramaraton de 100 de kilometri. Acum se va multumi doar cu 75. „Prima data a fost acum 3 ani la Ciucas. Era doar al doilea an de alergare si a fost o prostie. Dupa aceea am luat-o treptat: semi, maratoane si ultra.”Anul trecut, in vara, a castigat Via Maria Theresia un ultra de 81 de kilometri cu 4700 de metri diferenta de nivel. „N-am nicio idee despre ce timp as putea scoate. Tine mult de zapada, vreme, nu pot sa spun timp. Zona o cunosc, dar n-am fost in aceasta perioada. Orientativ, sper intre 9 si 10 ore si un loc in primii 5, a spus Octavian pentru aimx.ro. In ceea ce priveste vremea: „N-am nicio treaba. Ma deranjeaza, logic, dar nu ma sperie. Este normal pana la urma. Intotdeauna te poti astepta la asa ceva pe munte. La mare parte din concursurile la care am participat anul trecut am avut parte de vreme urata. Voi avea echipamentul normal, cel recomandat, tot ce este obligatoriu: colanti lungi, suprapantalon de fas, o bluza cu maneca lunga si doua foite. Am sa alerg cu sapca si voi avea si un buff.”

Octavian s-a referit si la modificarile suferite de traseu din cauza zapezii mari: „Mi-ar fi placut mai mult cel de 100 pentru ca era mai tehnic. Era mult mai spectaculos. Pe primii 40 de kilometri era mare parte din diferenta de nivel. Acum, cu exceptia a cam 10 kilometri, traseul este alergabil. Urcarile erau mai abrupte si mai lungi, prin vai si nu prin paduri, ca acum”.

Startul in cursele de 46,9, 64,2 si 73,6 km se va da la ora 7 dimineata. Mai multe informatii gasiti si aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire.

Credit Photo: EcoRun, Apuseni Ultra Race