Trio românesc la a treia medalie în Ungaria la Europenele de tir

0
49
Trio românesc la a treia medalie în Ungaria la Europenele de tir
sursa Facebook Federatia Romana de Tir Sportiv
Trio românesc la a treia medalie în Ungaria la Europenele de tir

Trio românesc remarcat în proba de 10 metri aer comprimat – pistol (Joldea Luca, Bucsias Levente si Feraru Daniel). Argint la echipe, argint la trio și bronz la individual pentru Luca Joldea.

Pistolarul Luca Joldea obține bronz la Campionatul European
sursa Facebook European Shooting Confederation

Pistolarul Luca Joldea obține bronz în Ungaria! România este vicecampioană europeană! Gheorghe Pop este antrenorul susţinut de preşedintele CS Municipal Arad şi al FR de Tir Sportiv, Lucia Mihalache. Bronz în proba juniorilor de pistol 10 metri aer comprimat. Argint pentru Joldea, Feraru și Bucsias.

Luca Joldea și-a completat ziua de excepție cu locul doi pe echipe alături de colegii din echipa României, într-o competiție cu 20 de națiuni participante! Luca Joldea (CSM Arad), Daniel Feraru (Dinamo) și Levente Matyas Bucsias (CSU Oradea) sunt vicecampioni europeni la echipe!

Anul acesta, Luca Joldea legitimat la CSM Arad și antrenat de Gheorghe Pop s-a impus în proba de pistol aer comprimat 10 metri (60 de focuri) a juniorilor, la Grand Prix-ul de la Ruše (Slovenia). Mai mult, în calificări a reușit să egaleze recordul național!

Laura Ilie şi Roxana Sidi fac parte printre alţii din lotul României care concurează la Campionatele Europene de la Gyor, între 26 februarie şi 2 martie, cu obiectivul de a prinde unul dintre bilete la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris în proba de puşcă. Sunt disponibile două locuri cotă în proba feminină de 10 m aer comprimat la puşcă.

Proba individuală de 10 m puşcă aer comprimat la senioare este programată vineri 1 martie.

Sursa Federatia Romana de Tir Sportiv

Pe AIMX  citiți și articole din natație! Citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea