Turul Sibiului aproape de final! Grosu s-a apropiat de podium

174
Turul Sibiului aproape de final! Grosu s-a apropiat de podium
Sebastian Marcovici / Focus Photos Agency

Turul Sibiului se incheie duminica dupa doua intreceri. Etapa a treia va fi un contratimp individual de 12, 5 kilometri. Ciclistii vor concura de la Curmătura Stezii la Arena Platoş Păltiniş. Va urma intrecerea de la Sibiu – Poplaca – Sibiu (x2) – Sălişte – Cristian – Orlat – Săcel – Cristian – Sibiu (109 km).

Turul Sibiului l-a gasit pe locul patru in etapa de sambata pe Eduard Grosu.

Germanul Pascal Ackermann de la BORA-hansgrohe a câştigat etapa a doua. Intrecerea a inceput si s-a incheiat la Sibiu. Sibiu – Agnita – Cisnădie – Gura Râului – Sibiu. Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence) s-a clasat pe locul al patrulea.

Turul Sibiului aproape de final! Grosu s-a apropiat de podium
Sebastian Marcovici / Focus Photos Agency
— cu Grosu Eduard Michael.

Ackermann a parcurs 181,2 kilometri in trei ore 58 minute 58 secunde. Francezul Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation) si Riccardo Stacchiotti (Vini Zabu KTM) au fost in top 3.

La general, pe primul loc se menţine austriacul Patrick Konrad (BORA-hansgrohe). Tot un austriac este pe doi Gregor Muehlberger (BORA-hansgrohe), la 3 secunde. Elveţianul Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation) este la 53 de secunde.

Primul român din clasament este Serghei Ţvetcov, liderul naţionalei României, pe 37, la 11 minute 34 secunde de lider. Grosu se află pe locul 56 dupa locul patru in etapa de sambata.

În clasamentul pe echipe conduce Vini Zabu KTM. Francezul Rudy Barbier este lider în clasamentul pe puncte (tricoul verde). Austriacul Muehlberger deţine tricoul alb, de lider al căţărătorilor. Polonezul Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski) este în continuare liderul sprinterilor (tricoul albastru). Serghei Ţvetcov poartă tricoul roşu, pentru cel mai bun român. Cehul Petr Kelemen (CCC Development Team) este lider la categoria sub 23 de ani (tricoul alb cu buline gri).

Serghei Tvetcov a preluat tricoul rosu de la Iustin Ioan Văidian. Component al nationalei Romaniei, Iustin concureaza la 19 ani pentru UVT-Devron West. Unul dintre cei mai tineri participanti este si primul sibian care participa la aceasta competitie dupa aproximativ opt ani. Iustin a terminat liceul „Gheorghe Lazar”, sectia Stiinte, intensiv germana. Văidian a practicat si inot de performanta. Ciclism a practicat de la opt ani,cand mergea cu familia in concedii.

Turul Sibiului aproape de final! Grosu s-a apropiat de podium

La 13 ani Văidian a participat la prima competitie de ciclism. A fost legitimat la Petrolul Ploiesti, iar de anul acesta face parte din echipa UVT-Devron West, team manager Carmen Babaita.

Pe AIMX puteti citi aici despre prologul la care Văidian s-a remarcat.