Serghei Tvetcov e cel mai bine plasat ciclist al Romaniei in prima etapa a Turului Sibiului.

0
587
Serghei Tvetcov e cel mai bine plasat ciclist al Romaniei in prima etapa a Turului Sibiului.

Serghei Tvetcov e noul purtator al tricoului rosu al celui mai bine plasat ciclist roman. Rutierul austriac, Gregor Muelhberger a castigat prima etapa a Turului ciclist al Sibiului. Ciclistul de la BORA-hansgrohe a castigat etapa desfasurata pe traseul Sibiu – Saliste – Dobarca – Cristian – Cisnadie – Balea Lac.

Serghei Tvetcov e cel mai bine plasat roman dupa prolog si prima etapa in Turul ciclist al Sibiului.

Castigatorul etapei, austriacul Muelhberger a terminat etapa de 183 de kilometri dupa 4 ore 52 minute 11 secunde. Tot un austriac a fost pe doi, Patrick Konrad, in timp ce elvetianul Matteo Badilatti a incheiat pe trei la 16 secunde.

Serghei Tvetcov e cel mai bine plasat ciclist al Romaniei in prima etapa a Turului Sibiului.

Serghei Tvetcov a terminat dupa 11 minute 18 secunde in urma castigatorului.

Konrad conduce in clasamentul pe puncte si detine si tricoul verde. Muelhberger are tricoul alb, al cataratorilor. Suedezul Erik Bergstrom de la Team Bike Aid are tricoul alb cu buline gri. Este pe primul loc la sub 23 de ani. Cel mai bun sprinter si purtator al tricoului albastru este polonezul Pawel Bernas.

Sambata e programata etapa a doua pe distanta de 181 kilometri, pe traseul Sibiu – Agnita – Cisnadie – Gura Raului – Sibiu.

Serghei Tvetcov a preluat tricoul rosu de la Iustin Ioan Văidian. Component al nationalei Romaniei, Iustin concureaza la 19 ani pentru UVT-Devron West. Unul dintre cei mai tineri participanti este si primul sibian care participa la aceasta competitie dupa aproximativ opt ani. Iustin a terminat liceul „Gheorghe Lazar”, sectia Stiinte, intensiv germana. Văidian a practicat si inot de performanta. Ciclism a practicat de la opt ani,cand mergea cu familia in concedii.

La 13 ani Văidian a participat la prima competitie de ciclism. A fost legitimat la Petrolul Ploiesti, iar de anul acesta face parte din echipa UVT-Devron West, team manager Carmen Babaita.

Pe AIMX puteti citi aici si despre tripla campioana nationala de semimaraton!