Ultimele emotii in Turul Romaniei. Ciclistii au ajuns la Piatra Arsa

0
947
Ultimele emotii in Turul Romaniei. Ciclistii au ajuns la Piatra Arsa

Ultimele emotii in Turul Romaniei vor fi risipite dupa etapa din Bucuresti. Ciclistii au ajuns la 1950 metri altitudine și 21.8 kilometri de urcare.  Tricoul verde, de cel mai bun catarator a intrat in posesia castigatorului competitiei de anul trecut, Serghei Tvetcov. 

Ultimele emotii in Turul Romaniei. Ciclistii au ajuns la Piatra ArsaPrimul clasat a fost rusul Savva Novikov. Ciclistul de la Lokosphinx s-a impus in penultima etapa desfasurata pe traseul Ploiesti – Pucioasa – Fieni – Piatra Arsa.

Novikov s-a impus pe o panta medie de 5,6% si maxima de 14,9%.

Ultimele emotii in Turul Romaniei. Svetcov schimba tricoul galben castigat anul trecut!

Cele trei sprinturi intermediare ale zilei au fost castigate de polonezul Sylwester Janiszewski (Voster ATS Team) si doua de estonianul Karl Patrick Lauk.

Ultimele emotii in Turul Romaniei. Ciclistii au ajuns la Piatra ArsaTricoul Galben este in posesia lui Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT). Olandezul are si tricoul Alb.
Tricoul Rosu apartine lui Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli).
Tricoul Verde e al lui Serghei Tvetcov (Echipa Nationala a Romaniei) care detine si tricoul pentru cel mai bine plasat roman, tricoul Albastru!

Ultima etapa e in Bucuresti, pe traseul Piata Victoriei – Soseaua Kisseleff – Piata Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piata Presei Libere (18 ture, in total 100,3 km).

Va reamintim castigatorii celorlalte etape. Mihkel Raeim, component al nationalei Estoniei, a castigat, vineri, etapa a treia a Turului Ciclist al Romaniei. A fost prima etapa din aceasta editie in care Eduard Grosu nu a terminat in top 3. In etapa de la Buzau la Targoviste, Grosu a incheiat al optulea.

Polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) a castigat etapa a doua a Turului ciclist al Romaniei,  intre Brasov si Focsani.  Eduard Grosu s-a clasat pe locul al treilea.

Aniolkowski a fost urmat de estonianul Mihkel Raeim si de Grosu.

Grosu si olandezii de la Monkey Town s-au intrecut pentru victorie la Sighisoara. Grosu a castigat sprintul plutonului dupa Slik si Alex Molenaar a caror evadare a fost de succes.

📸 Traian Olinici Sports Photographer

Pe AIMX aflati ce se intampla in finala Europenelor de talere! Detalii despre romani aici!