sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTSarah Thomas vrea sa devina primul om din lume care traverseaza Canalul...

Sarah Thomas vrea sa devina primul om din lume care traverseaza Canalul Manecii de 4 ori

Americanca Sarah Thomas este unul dintre cei mai faimosi inotatori in ape deschise din lume. Are 37 de ani. Si detine o performanta absolut fabuloasa: cel mai lung inot din istorie. Sarah are programat startul acestui ultramaraton acvatic la miezul noptii de sambata, 14 septembrie. Este mai mult decat o provocare sportiva. Inotatoarea intra in apele Canalului Manecii la 10 luni dupa ce a fost diagnosticata cu cancer la san.

Sarah Thomas: „Da, mi-e frica!!!”

Sarah ThomasTraversarea inot a Canalului Manecii, de 4 ori, ar fi o performanta cu adevarat monumentala pentru inotul in ape deschise. Se spune ca „simpla” traversare e la fel de dificila ca ascensiunea pe Everest. Mai putin de 2000 de persoane au reusit sa traverseze o data Canalul Manecii. Doar 4 l-au „invins” de 3 ori consecutiv. Si nimeni de 4 ori. Din 1980, de 38 de ani,(americanul Jon Erikson devenea atunci primul om care „inoata” Canalul de trei ori),lumea inotatorilor in ape libere viseaza la acest record. Australianca Chloe McCardel  este singura persoana care a incercat pana acum sa-si treaca in palmares o astfel de performanta. In 2017 s-a oprit dupa 101 kilometri inotati din cei 134. Si a ramas si ea cu 3 traversari.

Sarah are de infruntat mai mult decat niste ape neprietonoase, meduze, vant, oboseala sau valuri. „In octombrie 2018 mi-am descoperit un nodul la san. O luna mai tarziu am primit diagnosticul indubitabil: cancer. Nu am mai putut sa inot si nu stiam ce imi rezerva viitorul. Doctorii nu m-au lasat sa ma antrenez nici in piscina pentru ca exista riscul unei infectii.”

La doua saptamani dupa ultima sedinta de chimioterapie Sarah Thomas a inotat 10 kilometri

Sarah ThomasIn martie 2019 a dus la bun sfarsit prima sa traversare dupa ce s-a imbolnavit: 22 de kilometri in stramtoarea Cook, Noua Zeelanda. „Am avut parte de vant si valuri foarte puternice. A fost o batalie de 14 ore in care am muncit mult” declara Sarah.

La miezul noptii va incepe insa o provocare colosala. Startul e programat langa Dover, pe plaja Samphire Hoe. Cu doar cateva ore inainte de a incerca sa devina primul om din lume care traverseaza de 4 ori Canalul Manecii Sarah a tinut sa-si impartaseasca starea pe pagina sa de facebook:„Da, mi-e frica!!!”Canalul” poate sa-ti puna foarte mari probleme. Si ca sa reusesc am nevoie si de nororc. Promit sa nu riscam nimic, dar promit in acelasi timp si sa dau tot ceea ce am mai bun. Ma pregatesc de acest inot de 2 ani. Sunt 100 la suta? Nu !!! Dar sunt in cea mai buna forma posibila dupa toata lupta pe care am dus-o. Sper sa nu va dezamagesc acum. Am nevoie de tot ajutorul vostru. Acest inot este dedicat tuturor SUPRAVIETUITORILOR . Este pentru cei care s-au rugat pentru vietile noastre”.

Sarah Thomas detine recordul mondial pentru cea mai lunga distanta inotata vreodata in ape libere:

S-a intamplat in august 2017. Sarah a inotat in lacul Champlain, aflat la granita dintre statele New York si Vermont. Inotatoarea din Colorada a inotat 166 de kilometri timp de 67 de ore, fara sa se opreasca. 

Poti urmari traversarea Canalului Manecii, AICI!!! Tot pe aimx.ro poti afla si situatia din Turul Ciclist al Romaniei, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE