Ultramaratonistii romani au incheiat cursele de la Ultra Marathon Festival. Rezultate.

292

3 ultramaratonisti romani au participat la concursul de alergare Ultra Marathon Festival, Italia. Adrian Bontiu a alergat in cursa de 6 zile. Nicu Buceanu si Flaviu Ciulica au preferat cursa de 48 de ore. Nicu a renuntat  sa mai alerge dupa ce corpul sau a resimtit oboseala a mii de kilometri bifati in ultimii ani. Nicu Buceanu si Adrian Bontiu se pregatesc pentru „monstrul” de 5000 de kilometri de la Atena, din ianuarie 2020. 

Adrian Bontiu a alergat 508,84 de kilometri in cele 6 zile de concurs la Ultra Marathon Festival

„A fost un test bun pentru concursul din ianuarie-martie de la Atena. Acolo distanta se va inmulti de 10 ori” a spus Adrian Bontiu (foto) dupa cele 6 zile de alergare in Policoro. Adi a parcurs 508,84 de kilometri si a terminat pe locul 16 in clasament. Castigatorul, francezul Pascal Coindeau, a adunat 764,974 de kilometri.

Nicu Buceanu a renuntat sa mai alerge in concursul de 48 de ore dupa ceva mai mult de o jumatate de zi. Ultramaratonistul s-a oprit dupa ce a alergat 100 de kilometri. Cu performante extraordinare reusite in ultimii ani alergatorul resimte uzura miilor de kilometri. La inceputul lui februarie Nicu Buceanu a bifat o noua borna in ultraatletismul romanesc: a alergat 1609 kilometri in concursul de 16 zile de la Atena. „A fost foarte greu. A fost un drum cu momente intense, un drum in care am avut parte de momente neplacute. In ultraatletism trebuie sa crezi in tine. Trebuie sa mergi pana la capat si sa fii cu mintea pozitiva”,declara pentru aimx.ro Nicu Buceanu

Flavius Ciulica a mers pana la capat in concursul de 48 de ore. A alergat 201,252 de kilometri. Cu acest rezultat s-a clasat pe locul 14. Liderul probei a fost bulgarul Milev Radi. El a reusit sa adune 294,304 kilometri. Radi are 71 de ani si a reusit cea mai buna performanta din istorie la categoria sa de varsta. Bulgarul a stabilit noul record mondial dupa ce a depasit cu 11 kilometri performanta neamtului Wolfgang Roether (283,438 – Kladno, Cehia, 2017).

Tot pe aimx.ro puteti citi reactii si dupa Campionatul National de Alergare Montana pe distanta scurta, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire