sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXSe alearga si de Revelion! Un roman pe podium la ultramaratonul din...

Se alearga si de Revelion! Un roman pe podium la ultramaratonul din SUA, Across THE Years

 Alergare sub focuri de artificii!!! Raspunsul la intrebarea daca exista vreo competitie de alergare in noaptea dintre ani este DA! Si nu doar una. Across the Years se desfasoara in fiecare sfarsit si inceput de an… in SUA. Romanul Andrei Nana a participat la cursa de 24 de ore.

  Ultramaratonistul Andrei Nana a castigat locul 2 la cursa de alergare de 24 de ore

Andrei Nana
Andrei Nana in timpul ultramaratonului Spartathlon, Grecia (2015)

Romanul Andrei Nana, ultramaratonist si organizator de astfel de competitii s-a clasat pe locul 2, la masculin, in cursa de 24 de ore. In varsta de 41 de ani, Nana a alergat 165,5 kilometri in aceasta perioada de timp. Romanul stabilit in Statele Unite ale Americii a alergat cu un 1 kilometru si 800 de metri mai putin decat castigatorul concursului.

Ultramaratonul are loc anul acesta in complexul Camelback Ranch in Phoenix-Arizona, intre 28 decembrie si 3 ianuarie. Fondat in 1983 de Harold Sieglaff, Across the Years a ajuns un concurs popular de-a lungul anilor. Concursul a crescut, organizandu-se chiar si loterii pentru participare.

 Recordul competitiei la cursa de alergare de 6 zile este de 890 de kilometri

  Alergatorii participa la curse de 24, 48 sau 72 de ore precum si o cursa multiday de 6 zile. Sustinatorii pot sta doar intr-un cort, separat, in afara traseului si pot alerga cu concurentii purtand un cip temporar, doar pentru cate o tura. Nu sunt admisi paceri ca in alte curse de ultramaraton. Conceptul de DNF nu exista. Practic, oricine se poate opri total din alergare cu conditia sa fie anuntat directorul de cursa. Va ramane cu distanta parcursa pana in acel moment.

Bucla de 1689.5 m este in cadrul complexului de pregatire si are pe langa suprafata plata si suprafete denivelate si cu iarba. Temperaturile inregistrate sunt intre 5 grade noaptea si 26 de grade ziua.

Dintre recordurile din anii trecuti -Joe Fejes/ M- 890 de kilometri, la cursa de 6 zile in 2013, Sue Scholl/F-703 kilometri la cursa de 6 zile din 2014. Recordul la 72H masculin este detinut tot de Joe Fejes care a alergat 530 de kilometri in 2012. La feminin Marylou Corino a alergat nu mai putin de 412 kilometri in 2013.

Evolutia concurentilor poate fi urmarita pe link-ul de mai jos:

http://my3.raceresult.com/88297/

Autor: Loriana Naita

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE