Ultramaratonistii romani alearga in locatii din cele mai diverse la Autism Covid 19

244

150 de concurenti vor alerga incepand de sambata dimineata, de la ora 10, la Autism Covid 19. Concursul dureaza 24 de ore, iar finisher este declarat cel care atinge macar borna de 100 de kilometri. Fiecare concurent alearga in carantina respectand regulile impuse de tara in care se afla. Printre concurenti se numara triatlonistul Ciprian Balanescu, Daniel Trusca, detinatorul recordului national la 48 de ore de alergare, Mara Guler, prima femeie din Romania care a incheiat un ultra de 16 zile si multi altii.

aimx.ro a aflat cateva dintre locurile in care alergatorii isi vor „dezmorti” picioarele.

Alexandru Stoian, Tulcea: „Voi alerga in zona in care mi-am petrecut copilaria. Si anume Manastirea Celic- Dere, padurea Telita, curtea parinteasca. Pamantul dobrogean, ,,mozaicat” de istorie, cum imi place sa zic. E o bucla de aprozimativ 5 kilometri. Fizic sunt bine. M-am antrenat zilnic pe acest traseu cu pace-ul 5 -5,2. Obiectivul unui fost ,,obez” este de 100 km cu siguranta, dar in principiu vreau provocarea de 150 km. Totul raportat la coieficientul nostru comun…sanatatea.”

Alexandru Stoian in apropierea Manastirii Celic-Dere, Tulcea

Daniel Trusca, Dragasani, Valcea: „Daca va ploua voi alerga eventual pe banda, desi nu imi place. Daca e vreme frumoasa voi alerga singur pe stadionul din oras (Dragasani). Am cerut voie la primarie si vor trebui niste acte. Cu accidentarea pot spune ca sunt bine. Am ramas doar cu o rigiditate in soldul stang. Nu pot duce genunchiul drept la piept asa cum pot face cu stangul. La antrenamente nu am apasat pedala de volume deocamdata. Pe 2 mai va fi practic un antrenament de volum mai mare, poate un 200km. Nu sunt antrenat si deasemenea am 7kg in plus, dar asta nu e o problema. „

Daniel Trusca pe stadionul din Dragasani, Valcea

Gabriela Stefania Iaciu, Stefesti, Prahova:

„Voi alerga pe o bucla de 912 m, cu doua intoarceri in ac de par(456m la dus, 456 la intors), pe o sosea marginita intr-o parte si-n alta de sarma ghimpata (sau electrica). Traseul este in apropierea unei balastiere si a unei ferme de vaci. Nu stiu daca voi alerga 24 de ore sau ma voi opri dupa 100 de kilometri. Ma voi decide in functie de cum ma voi simti. Pentru toti alergatorii care vor alerga in zona in care va ploua va fi mai greu.”

Gabriela Stefania Iaciu, Stefesti, Prahova

Tot pe aimx.ro poti citi si depsre obiectivul Marianei Nenu la ultramaratonul Autism Covid 19, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire