Campionatele Mondiale de mountain bike, anulate din cauza pandemiei

116

Campionatele Mondiale de mountain bike nu vor mai avea loc în acest an în Germania. UCI a decis anularea competiţiei de la Albstadt, pe care o amânase în prima fază din cauza pandemiei de coronavirus.

Vlad Dascălu, aur la Campionatele Mondiale de mountain bike de anul trecut

Uniunea Ciclistă Internaţională a decis anularea Campionatelor Mondiale de mountain bike, care ar fi trebuit să aibă loc iniţial în perioada 25-28 iunie, la Albstadt, în Germania.

Mondialele au fost amânate în prima fază, cu speranţa găsirii unei noi date de disputare.

„UCI şi organizatorii au colaborat pe tot parcursul procesului, în perspectiva iniţială de amânare a evenimentului, înainte de a se pune de acord în privinţa deciziei dificile de anulare a sa”, a anunţat UCI prin intermediul unui comunicat.

Autorităţile germane au interzis până în octombrie adunările de peste 5.000 de oameni, din cauza pandemiei de coronavirus.

Uniunea Ciclistă Internaţională susţine însă că va „continua să lucreze pentru ca Mondialele de mountain bike să poată avea loc în 2020”, în alt loc decât Albstadt.

Calendarul mountain bike-ului din acest an a fost serios afectat de virusul COVID-19. În 2020 a avut loc o singură etapă din Cupa Mondială, la Monaco, în martie. Toate competiţiile de până la finalul lunii iunie au fost amânate sau anulate.

Românul Vlad Dascălu a cucerit medalia de aur la categoria Under 23, la ediţia trecută a Mondialelor de mountain bike. Dascălu a obţinut calificarea pentru JO de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19.

Campionatele Mondiale de mountain bike au loc anual, începând cu 1990, când ediţia inaugurală a fost programată în SUA, la Durango. Ediţia precedentă, de anul trecut, a avut loc în Canada, la Mont-Sainte-Anne.

Pe aimx.ro poti citi si parerea Marianei Nenu inainte de ultramaratonul Autism Covid 19, aici!!!

Credit foto: velonews.com