Rezultate de TOP pentru ultramaratonistii romani la Falco Trail, Spania

533

 Ultramaratonistii romani au fost printre cei mai buni alergatori la Falco Trail, Spania. Ionel Cristian Manole s-a clasat pe locul al doilea la OPEN. Si la feminin am urcat pe podium prin Cristina Constantin. Ultramaratonul a avut loc la Cehegin, in regiunea Murcia. Traseul a avut o lungime de 72 de kilometri, cu 4400 de metri diferenta de nivel.

Cristina Constantin:”A fost foarte emotionant. Am fost doi romani pe podium. Ambii pe locul 2″

ultramaratonisti romaniAmbii ultramaratonisti romani sunt stabiliti in Spania de ani de zile. Cristi Manole a inceput sa alerge si sa participe la competitii la inceputul acestui an. Are 30 de ani si lucreaza ca pompier de 3 ani. Cristi s-a nascut la Blaj, in Alba. Un reportaj exclusiv si foarte interesant despre ultramaratonistul roman puteti citi in curand pe site-ul nostru. La Falco Trail a fost al doilea din 100 de alergatori.”La fete ma asteptam sa termine Cristina pe podium. Se intampla des in cazul ei. In ceea ce ma priveste pe mine stiam ca era ceva mai complicat. Speram sa termin in primii 10. Momentan vad ca sunt in crestere de forma. Ma uit mai mult la ritm, nu la rezultate. Asta imi da tot mai multa incredere care cred ca este mai importanta ca pregatirea fizica” a declarat Cristi pentru aimx.ro.

Romanul a incheiat traseul de 72 de kilometri in 8.08.09, la 18 minute de castigator.

 Ultramaratonistii romani i-au impresionat pe organizatorii Falco Trail

ultramaratonisti romaniCristina Constantin a reprezentat Romania in acest an la Campionatul Mondial de Ultramaraton. Este o prezenta constanta in cursele de anduranta. Si Cristina a incheiat anul cu un rezultat excelent. „A fost ultimul meu concurs din acest. Al 17-lea ultra. M-am simtit excelent de la start pana la final. Am fost pe locul doi aproape toata cursa. Am stiut tot timpul ca Ionel Cristi Manole se afla in fata mea. Organizatorii s-au bucurat foarte mult cand au vazut ca sunt doi romani pe podium. A fost foarte emotionant si pentru noi. Am fost foarte bucurosi si suntem mandri ca suntem romani” a precizat Cristina.

Ultramaratonista nascuta in Galati a incheiat cursa dupa 10 ore, 13 minute si o secunda. A venit pe doi la feminin si 24 in clasamentul general.

Autor: Vlad Lucian Arhire