Schimbari de clasament la ultramaratonul The Last Desert-Antarctica. Reactiile romanilor.

465

   Ultramaratonul The Last Desert- Antarctica a ajuns la etapa a doua. Concurentii au avut parte de un peisaj fabulos. Traseul a fost „amenajat” pe Danco Island. Sportivii au alergat printre pinguini si au putut admira ghetari uriasi, dar si balene. Iulian Rotariu a cedat la mare lupta pozitia de lider. Andrei Gligor a mai urcat un loc in clasament.

3 ore si jumatate a fost timpul alocat de organizatori pentru etapa a doua din ultramaratonul The Last Desert-Antarctica

 ultramaratonul The Last Desert AntarcticaEtapa a doua i-a „teleportat” pe alergatori in mijlocul unui documentar National Geographic. Peisajul de pe Danco Island este greu de descris in cuvinte. Din cauza distantei mari de navigat pe ocean, pana pe insula, s-a scurtat etapa la doar 3 ore si jumatate. Traseul a fost o bucla de aproximativ doi kilometri. Vremea s-a aratat capricioasa. In mare parte a timpului vantul a batut cu putere si temperatura a scazut sub zero grade.

Iulian Rotariu (foto), care a reusit o prima zi excelenta, a alergat in etapa a doua 30 de kilometri si a ajuns la un total de 109,66. Nu a fost suficient pentru a ramane liderul ultramaratonului. Pe prima pozitie a trecut Wong Hu Chung din Hong Kong. Acesta a alergat 32 de kilometri si are un avantaj de doi kilometri la general in fata romanului. Runda a doua l-a propulsat in clasament pe Andrei Gligor. Ultramaratonistul a urcat pana pe 6 in clasamentul general cu 24 de kilometri parcursi, 90,36 la general. La finalul etapei mai multi sportivi curajosi au plonjat in apele reci ale Antarcticii.

Iulian Rotariu, locul 2 la The Last Desert Antarctica: „Am fost tentat sa fac si eu o baie, dar nu am mai experimentat asa ceva in viata mea. Poate la final” 

Iulian Rotariu si Andrei Gligor le-au dezvaluit organizatorilor impresiile lor dupa primele doua etape ale concursului de anduranta ce se desfasoara in Antarctica.

Cel mai mult am fost impresionat de faptul ca am avut sansa de a alerga printre pinguini. De multe ori am fost intrecut pentru ca m-am oprit. Am fost tentat si eu sa incerc un „plonjon polar”, dar nu am mai experimentat asa ceva in viata mea. Poate imi voi lua inima in dinti in ziua de odihna sau la finalul concursului” – Iulian Rotariu

In mod normal urasc pantele. Astazi insa de-abia asteptam sa ajung in varf pe fiecare bucla, doar pentru a ma bucura de colonia de pinguini. M-am simtit ca un prezentator TV care lucreaza la National Geographic” – Andrei Gligor.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Racing The Planet