Surorile Gadea fac performanta. Claudia si Ioana incheie in forta anul

582
Surorile Gadea fac performanta. Claudia si Ioana incheie in forta anul

Surorile Gadea fac performanta la inot. Ioana si Claudia s-au remarcat la intrecerile  de la Campionatele Nationale de inot in bazin scurt. Ultima competitie in calitate de junioara s-a incheiat pentru Claudia cu un total de 22 de medalii. In cele 4 zile ale Campionatului National in bazin scurt a adunat 7 medalii de aur la seniori si 8 la tineret. Claudia a obtinut 3 medalii de argint la seniori si 3 la tineret. Claudia Gadea a castigat si o medalie de bronz la seniori. Claudia a doborat un record national de seniori in proba de 4×50 m mixt impreuna cu Ioana Gadea si Ivan. Au fost 5 recorduri nationale de juniori la 200 m mixt, 100 m bras, 200 m bras, 4×50 m liber (Gadea, Ivan, Ratiu, Gadea) si 4×50 m mixt feminin. Claudia a obtinut trofeele pentru cea mai buna performanta atat la seniori cat si la tineret. 

Surorile Gadea fac performanta, aduna medalii si stabilesc recorduri la inot.

 Ioana Gadea a obtinut un total de 20 de medalii: 8medalii de aur la seniori si 9 la tineret. Ioana a castigat o medalie de argint la seniori si o medalie de bronz la seniori si una la tineret. Ioana a doborat la randul ei recordul de seniori la 4×50 m mixt, cat si recordurile de juniori. Ioana a reusit performanta  la 4×50 m mixt feminin si 4×50 m liber feminin. Ioana a doborat si un record national de juniori in proba de 50 m fluture cu un timp sub 28 de secunde. Ioana a depasit astfel performanta Dianei Mocanu si a fost componenta celor 4 stafete castigatoare la categoria seniori.

Ioana a vorbit pentru AIMX despre pregatire, obiectivele din acest an si a facut bilantul:

Surorile Gadea fac performanta. Claudia si Ioana incheie in forta anul„Inainte de orice competitie pregatirea mea consta in doua antrenamente in bazin, zilnic si antrenamente in sala.  Acest an s-a incheiat cu un Campionat National la Miercurea Ciuc unde totul a fost foarte bine, locurile obținute, timpii inotati. Nu pot spune ca sunt complet multumita de acest an deoarece la Campionatul European din aceasta vara nu am reusit sa realizez ce mi-am propu. Stiu ca a fost si este loc de mai bine in continuare. La Campionatul Balcanic am fost putin dezamagita ocupand 2 locuri 4( fiind anul mic ), dar stiu ca anul viitor ma pot revansa.”

Claudia Gadea a facut bilantul pentru acest an.

„Dupa Jocurile Olimpice de tineret la care am participat in luna octombrie am avut o perioada destul de scurta de pregatire. Am reusit insa sa ma mobilizez foarte bine. Am lucrat in aproximativ acelasi regim de pregatire ca vara, cu mici exceptii avand in vedere faptul ca am avut si scoala. Multumirile le revin antrenorilor mei Iulia Becheru si Catalin Becheru si parintilor mei, bineinteles. De mica am fost constienta de echipa pe care o am. Cumva toate momentele in care nu am reusit sa imi indeplinesc obiectivele si micile neintelegeri sau suparari aparute pe drum nu au facut decat sa imi intareasca in final convingerea. Sustin ca  aceasta echipa pe care o am de 12 ani de cand fac inot, este echipa ideala pentru mine.”

In echipa a intrat si Mihai Mazilu care impreuna cu Iulia Becheru se ocupa de pregatirea pe uscat. Claudia vorbeste despre relatia speciala care o ajuta sa progreseze.

 Surorile Gadea fac performanta. Claudia si Ioana incheie in forta anul„Alaturi de parintii mei imi place sa o asez si pe sora mea care parcurge propriul ei drum in sport. E un drum care este foarte asemanator cu al meu si acesta este un avantaj considerabil.  Eu particip la probele de mixt, bras si liber. Iar legat de asta, mi se pare un lucru deosebit faptul ca am ocazia sa imi vad sora concurand in probele de fluture si spate si castigand. Apoi intru eu in apa in probe de bras, liber si mixt si sa castig la randul meu. Acesta a fost un fapt remarcat de mai multe persoane la C.N. la Miercurea Ciuc si il consider un lucru benefic si de care sunt foarte mandra.”

Autor: Ovidiu Pețenghea