Ultramaratonul Namib: Suntem la 11 minute de podium !!!

0
945

Iulian Rotariu si Andrei Gligor ( FOTO) au trecut cu bine de cea mai lunga etapa a ultramaratonului din desertul Namib, Namibia. Romanii au parcurs cei 80,8 kilometri in 12 ore 44 de minute si 3 secunde, respectiv 16 ore 10 minute si 51 de secunde.

Pe langa distanta foarte mare concurentii au infruntat si o caldura sufocanta. Imediat dupa start, la ora 9, erau deja 30 de grade Celsius. Mai multi sportivi au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au suferit de deshidratare, dar acum se afla in afara oricarui pericol. Vestea buna este ca Iulian s-a apropiat la doar 11 minute de locul al treilea, ocupat de Felix Allen din Marea Britanie.

Etapa a cincea, in lungime de 40 de kilometri, ar putea fi decisiva in privinta podiumului. Pompierul din Botosani, care alearga pentru a strange bani pentru copiii bolnavi de autism, are un atu in fata englezului. L-a dominat in primele 3 etape si a inregistrat de fiecare data timpi mai buni ca acesta. In ceea ce-l priveste pe Andrei Gligor acesta a incheiat etapa a patra pe locul al 19-lea, iar in clasamentul general ramane pe pozitia a 14-a din peste 90 de concurenti.

 

Clasament GENERAL:

Iulian Rotariu: locul 4, 24:33:49

Andrei Gligor, locul 14, 30:29:49

Credit Photo: 4 DESERTS FACEBOOK