Un preot din Bistrita Nasaud castiga medalii pentru Romania in concursurile de sanii trase de caini

0
1001

   Kiss Attila este preot romano catolic. Asta nu il impiedica sa reprezinte Romania in concursurile de sanii trase de caini. „Este de departe cel mai reprezentativ sportiv roman din tara”, a declarat pentru aimx.ro Damaschin Berende, colegul sau de la Club Sportiv Sleddog Bistrita Nasaud.

Kiss Attila este preot in Bistrita Nasaud. A fost singurul reprezentant al Romaniei la Campionatul Mondial organizat de FISTC ( Federatia Internationala de Sanii Trase de Caini). A castigat medalia de bronz.

preot sanii trase de caini   Parintele Kiss Attila are 40 de ani. Pastoreste la parohia Rodna din Bistrita Nasaud. De 10 ani a intrat in lumea unui sport putin cunoscut si practicat la noi in tara. „Acest sport a facut un salt esential din momentul implicarii preotului Kiss Attila. Este cel mai reprezentativ sportiv roman. Si are cel putin doua merite: a promovat Romania in elita sportului mondial si a contribuit in mod esential, impreuna cu membrii clubului Sleddog, la recunoasterea oficiala a acestui sport in Romania. S-a intamplat in 2017 la doua luni distanta dupa ce a castigat medalia de aur la un campionat mondial, cu un atelaj de 6 caini”, a precizat Damaschin Berende.

„Este un lucru absolut senzational. Atunci cand se deschide un campionat european sau un campionat mondial se face o pauza de 2-3 minute, iar parintele Kiss Attila face o rugaciune in limba latina” – Damaschin Berende

Parintele din Rodna se afla intre doua campionate mondiale. In Italia a concurat la categoria atelaj cu 8 caini si a castigat medalia de bronz. Vremea foarte calda, intre 7 si 12 grade, i-a dat planurile peste cap. Cainii sai (Husky Siberiene) sunt antrenati la Valea Vinului, la temperaturi negative si au terminat cursa epuizati din cauza gradelor cu plus. Traseul a avut 19 kilometri.

La sfarsitul acestei saptamani Kiss Attila va participa la Campionatul Mondial organizat de World Slag Association, in Germania, un fel de Champions League al competitiilor de sanii trase de caini.

Autor: Vlad Lucian Arhire