sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăALERGARE"Urme pe Play": ciresi infloriti, zapada si etapa de preselectie pentru lotul...

„Urme pe Play”: ciresi infloriti, zapada si etapa de preselectie pentru lotul national

Urme pe Play se numara printre concursurile de alergare montana din deschiderea sezonului. Competitia propune 5 curse si se desfasoara pe 8 aprilie. Startul si finishul au loc in comuna Rasinari, aflata pe teritoriul Marginimii Sibiului, la doar 8 kilometri de municipiul Sibiu. Concursul a debutat in 2018 si ajunge in acest an la cea de-a patra editie.

Urme pe Play este si preselectie pentru lotul national la cursele de maraton si ultramaraton

„Epicentrul” competitiei este superba comuna Rasinari, locul unde s-au nascut personalitati ale Romaniei, cum ar fi filozoful Emil Cioran sau fostul scriitor Octavian Goga. Alergatorii se mai pot inscrie pana la 31 martie la una dintre cele 4 curse: cros 12,5 km, semimaraton 21,5 km, maraton 39,5 km si ultra 56,5 km, cu 3350 de metri diferenta de nivel. Organizatorii ii iau in calcul si pe copii. De la pitici la adolescenti ei se vor putea intrece pe distante intre 0,5 km si cros.

Cursa de ULTRA, ii va purta pe concurenti pana la 1700 de metri altitudine. Cea mai lunga urcare are 910 metri, iar coborarea care „nu se mai termina” are 1300 de metri.

Urme pe Play 2022

Este un concurs gandit pentru a va putea bucura de privelistele superbe ale muntilor Cindrel si Lotru, de miscare si mancare traditionala. Pe traseul de la ULTRA este posibil sa mai gasiti inca zapada, in timp ce in zonele joase am putea fi incantati de spectacolul ciresilor infloriti” a declarat pentru aimx.ro Razvan Morariu, organizatorul Urme pe Play.

Urme pe Play” va fi transmis si LIVE pe facebook, astfel cei interesati de desfasurarea competitiei vor putea urmari in timp real ce se intampla in cele mai „fierbinti” puncte de pe traseu. In timpul transmisiunii veti putea urmari interviuri si dialoguri cu cei implicati in organizarea concursului, cu alergatori si castigatorii probelor. Si progresul favoritilor va putea fi urmarit non-stop, astfel incat se va sti in orice moment pe ce loc se afla un concurent si cum este pozitionat fata de ceilalti alergatori.

Bucate traditionale, gogosi delicioase si brunch traditional

Nu ratati punctul de alimentare „La casuta”

Organizatorii au pregatit si un adevarat festin atat pentru participanti, cat si pentru cei veniti sa-i incurajeze. 1000 de gogosi delicioase, pregatite de Iulian Panescu, va asteapta la punctul de alimentare „Casuta Mountain Guide Sibiu”. Un brunch cu produse exclusiv din zona Rasinariului si gastronomia locala va fi pregatit pe parcursul zilei de 8 aprilie in zona de start/finish, in interiorul Caminului Cultural. Inclusiv izotonicul este personalizat sub forma „moarei de varza”.

In 2022 podiumul semimaratonului a fost „confiscat” de stelisti. Cristi Mosoiu a castigat in 2 ore 1 minut si 41 de secunde. El a fost urmat de Ionut Zinca si Leonard Mitrica. Denisa Dragomir s-a impus in concursul feminin.

Cristi Mosoiu, Ionut Zinca, Leonard Mitrica si Paul Pepene (albastru) pe „Urme de Play”

Va mai puteti inscrie pana vineri, 31 martie, pe site-ul www.urmepeplay.ro, indiferent ca veniti sa alergati sau sa …. mancati. 🙂

Autr: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE