Madalina Florea si Dragos Pop sunt campioni nationali de alergare pe sosea 10 km

247

Campionatul National de alergare pe sosea 10 kilometri s-a desfasurat in cadrul concursului „Legal Half Marathon”. Competitia a avut loc in fata Tribunalului din Bucuresti, pe Bulevardul Unirii, si a strans sute de alergatori la start. Acestia au avut de ales intre probe de la 3km ( Fun Run), 10 km, semimaraton si semimaraton stafeta. Madalina Florea s-a impus, la feminin, in cursa de 10 kilometri, iar cel mai rapid baiat a fost Dragos Luca Pop.

Start de sezon !!! Vine, vine primavara si campionii nationali: Madalina Florea si Dragos Pop

30 de minute, 10 secunde, 28 de sutimi a fost cel mai rapid timp al probei de 10 kilometri. Ii apartine lui Dragos Pop, de LPS Cluj Napoca, iar timpul i-a adus titlul de campion national. Traseul a fost unul rapid, intre Piata Unirii si Piata Muncii, reprezentand o bucla de 5,25 de kilometri. Alti doi alergatori au coborat sub 31 de minute: Stefan Iulius Gavril, 30:26:86 ( CSM Cluj Napoca), respectiv Laviniu Madalin Chis, 30:44,43 ( CSM Craiova).

Florea Madalina (CSM Sighisoara) a inceput sezonul ca din tun si a cucerit titlul de campioana nationala dupa ce a oprit cronometrul la 33 de minute si 34 de secunde. Vicecampioana nationala a devenit Adela Baltoi ( ACS Sportul Feroviar/ CSM Caransebes) 34:42, iar bronzul i-a revenit Madalinei Sarbu ( CSM Raraul Campulung Moldovenesc) 35:21.

Madalina Florea, campioana nationala 10 KM sosea

576 de alergatori au luat startul la cursa de 10 kilometri.

Gheorghita Vitalie si Mihaela Nunu, cei mai rapizi la semimaraton

Gheorghita Vitalie, alergator din Republica Moldova, a ajuns primul la finishul semimaratonului in 1:10:24. A fost urmat de Mihai Sprincean, Petru Cociuc si Alex Blejdea, sportiv cunoscut pentru performantele obtinute in orientare.

Gheorghita Vitalie, centru, a venit la Bucuresti impreuna cu mai multi alergatori din Republica Moldova pe care ii antreneaza

Prima alergatoare care a trecut linia de sosire a fost Mihaela Nunu in 1.29.03. Au mai urcat pe podium Alexandra Cotenciu si Gabriela Popescu.

Rezultatele complete le gasiti, AICI!!!

aimx.ro este partener media al competitiei de alergare montana „Urme pe Play”. Concursul se desfasoara pe 8 aprilie la Rasinari si este si preselectie pentru lotul Romaniei de maraton si ultra. Detalii si inscrieri pe www.urmepeplay.ro.

Autor: Vlad Lucian Arhire