UTMB a fost anulat! Aflati cat vor primi inapoi concurentii care s-au inscris

253
UTMB a fost anulat! Aflati cat vor primi inapoi concurentii care s-au inscris
Sursa Vlad Tanase

UTMB a fost anulat conform anuntului facut de organizatori din cauza crizei de coronavirus. Evenimentul era planificat pentru finalul lunii august. Concurentii inscrisi vor primi 55% din suma de participare.

UTMB a fost anulat de criza de coronavirus!

“Dupa cum stiti UTMB Mont-Blanc aduna sute de oameni din peste 100 de tari. In conditiile actuale riscul de imbolnavire creste la o asemenea adunare. Decizia de a anula este una responsabila ca sa mentinem siguranta si sanatatea tuturor participantilor.” declaratia organizatorilor UTMB.

UTMB ramane pentru viitor un eveniment de marca in calendarul de trail running. Intrecerile de referinta sunt 55km. OCC, 100km. CCC, 145km. TDS si 171km. UTMB. 2,300 concurenti participa la intrecerea de 171km, iar, publicul asista la spectaculoasa intrecere ovationand favoritii.

UTMB a fost anulat! Aflati cat vor primi inapoi concurentii care s-au inscris
Sursa Soveresan Andrei-Gratian

UTMB ajunge pe lista evenimentelor sportive anulate dupa Jocurile Olimpice de la Tokyo amanate din 2020 in 2021.

Catherine Poletti, co-fondator UTMB a oferit un interviu cotidianului regional din Grenoble, Le Dauphine Libere. Jurnalistii au solicitat-o pentru a oferi o reactie dupa declaratia premierului francez care a precizat ca astfel de competitii, de genul UTMB, vor fi aproape imposibil sa se desfasoare.

„Ceea ce a spus premierul este foarte important. Sănătatea rămâne o prioritate. Acest lucru nu ne împiedică să ne gândim. De fapt, totul depinde de felul in care vedeți paharul: pe jumătate gol sau pe jumătate plin. Suntem conștienți că nu vom putea organiza UTMB-ul cu 10.000 de concurenti. ”

Hajnal, Milea, Manole si Tale erau 4 dintre romanii interesati de UTMB 2020.

65 de alergatori romani vizau 4 curse: UTMB, CCC, TDS si OCC. 221 de sportivi au aplicat pentru a reprezenta Romania  

Alergatorii au avut posibilitatea sa se inregistreze in perioada 17 decembrie 2019-2 ianuarie 2020. O saptamana mai tarziu oficialii competitiei au anuntat listele cu participanti.

Pe AIMX puteti citi aici si despre pugilistul din Survivor!Ultimele runde inainte de finala!

Autor Ovidiu Pețenghea