UVT-Devron West Cycling Team este in lupta contra coronavirusului

149
UVT-Devron West Cycling Team este in lupta contra coronavirusului

UVT-Devron West Cycling Team este reprezentata de Mihai Băbăiță și de Mădălin Gaiță in Cursa pentru Viata! Cei doi ciclisti au incheiat in zori cursa, dupa 24 de ore de pedalat, cu 573, respectiv 500 de kilometri. Un efort si o performanta demna de scopul nobil care a motivat-o.

UVT-Devron West Cycling Team este in campania de donatii pentru Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Mihai Băbăiță și Mădălin Gaiță au pedalat in Cursa pentru Viata.

Ciclistii au beneficiat de Zwift, un program multiplayer online de ciclism si rulare de jocuri video. Zwift este folosit pentru antrenament fizic si permite utilizatorilor sa interactioneze. De acasa ciclistii se antreneaza si concureaza intr-o lume virtuala.

UVT-Devron West Cycling Team este in lupta contra coronavirusului

Mihai Babaita a parcurs cei mai multi kilometri in acest efort. Babita a avut sansa de a evolua si pentru echipa franceza Nantes Atlantique, alaturi de care a participat la curse importante de juniori. Printre rezultatele cele mai bune obtinute ca junior se numara titlul de campion national pe sosea, o medalie de bronz la Balcaniada de Pista. Mihai a evoluat la Campionatele Mondiale de Sosea.

UVT-Devron West Cycling Team este in lupta contra coronavirusului

„Ne alaturam si noi celor care lupta impotriva COVID-19! Sustinem activitatea personalului medical de la spitalul din Timisoara. Cadrele medicale au nevoie de echipamente de protectie, echipamente medicale si materiale de igiena pentru a se proteja si a trata cat mai multi pacienti afectati de virusul COVID-19. Astfel, Mihai Babaita, Emil Chepetan si Madalin Gaita pedaleaza, acasa, 24 de ore, de sambata dimineata pana duminica in zori. Isi dau intalnire pe Zwift, acolo unde va asteapta si pe voi. Fiecare kilometru parcurs, in parte, inseamna – de la startul de sambata si pana la finalul de duminica – un leu donatie pentru spitalul de boli infectioase. Ideea este sa ne adunam cat mai multi pentru a strange o suma cat mai mare!”, se arata intr-un comunicat al UVT-Devron West Cycling Team.

Pe AIMX puteti citi aici si despre fostul deţinător al recordului mondial la maraton, arestat în Kenya.

Autor Ovidiu Pețenghea