Val Baran povestea in schi! Rezultatele delegatiei Romaniei la FIS Children Trophy!

0
1766
Val Baran povestea in schi! Rezultatele delegatiei Romaniei la FIS Children Trophy!

Val Baran a inceput sa schieze la varsta de 5 ani, a devenit campion national si in acest an a participat la intrecerea internationala FIS Children Trophy din Poiana Brasov! Competitia a fost finantata de catre sponsorii din sectorul privat si va continua sa fie organizata in Romania pana in anul 2022. FIS Children Trophy este inscrisa inca trei ani in calendarul Federatiei Internationale de Schi (FIS).

Val Baran a contribuit la clasarea Romaniei pe locul 3 la FIS Children Trophy din Poiana Brasov.

Ruxandra Ticsa Sandulean a incheiat cu al 5-lea timp (1.38.66). La categoria fete cadete, alaturi de Ruxandra Sandulean, tot pe locul 5, la egalitate a fost si sportiva Leona Trifu. Si la masculin la categoria de varsta sub 16 ani  pentru Romania cel mai bun loc a fost 5 obtinut de Val Baran( 1.35.31).

„Mama m-a incurajat sa fac un sport de cand eram mic, ea fiind sportiva. Multumesc antrenorului Szkiba Sandor si sponsorilor care m-au sustinut. Fara ei nu era nimic posibil.”-Val Baran

Val Baran are cele mai bune rezultate la campionatul national din 2017. Baran a devenit campion national la proba de slalom! Baran a terminat pe locul 5 la Fis Children Trophy.

„Acest an pentru mine a fost unul foarte bun, datorita progreselor pe care le-am facut in tehnica, in special la slalom urias. Astept sa vad cum va decurge pana la sfarsitul sezonului. Concursul international care a avut loc in aceste zile a decurs exact cum ma asteptam. Sunt multumit de rezultatele mele. Imi propun sa imi depasesc limitele si sa aduc Romania in topul tarilor cu traditie in schiul alpin.”-Val Baran

Val Baran se bazeaza pe forta si dorinta de adrenalina cand se lanseaza pe partie.

„Mai am de lucrat la trasa si mentinerea vitezei. Doi schiori care ma inspira zi de zi sunt Lindsey Vonn care are o pasiune si o dorinta pentru viteza inca de mica si Marcel Hirscher cel mai bun schior din circuitul Cupei Mondiale. Imi place tehnica agresive si devotamentul lui pentru acest sport.”-Val Baran

La categoria de varsta sub 14 ani baieti, la proba de Slalom Urias Romania l-a avut pe doi pe Alexandru-Matei Oancea. Pe locul al treilea a terminat Razvan Traistaru.

Val Baran povestea in schi! Rezultatele delegatiei Romaniei la FIS Children Trophy!
Dorin Dragoi, administrator domeniu schiabil la festivitatea de premiere a lui Val

De asemenea, la proba de Slalom Urias, U14 fete, Romania a avut-o pe doi pe  Jennifer Barbara Nagy Remetean.

La proba de Slalom, U14 baieti, al doilea loc a revenit Romaniei, prin Alexandru-Matei Oancea, urmat de  Razvan Traistaru.

La proba de Slalom, U14 fete, pe al doilea loc s-a pozitionat Romania, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean.

Colegul de echipa al lui Val, David Harangi de la Alpina Baia Mare, a terminat pe locul 4 la Slalom Urias.

Reactii de la delegatiile internationale prezente la FIS Children Trophy din Poiana Brasov, gasiti sambata pe AIMX multumita Biancai Dobrescu!

Autor: Ovidiu Peţenghea