Victorie pentru Soare in Italia. Declaratia invingatorului

0
942
Victorie pentru Soare in Italia. Declaratia invingatorului

Victorie pentru Soare dar si o urma de regret.  Nicolae este in plina pregatire pentru Campionatul European din Berlin (august). Atletul de la CS Stiinta Bacau a castigat cursa de 5.000m la Meeting Internazionale di Atletica Leggera (Italia). Soare si antrenoarea Cristina Alexe vizau baremul pentru European. Nicolae a alergat singur ultimii 2.000 de metri, si a terminat în 14:00,35, un nou Personal Best.

Victorie pentru Soare in fata lui Chelimoni (Uganda), 14:02,54 si a lui Kipchumba Kisang (Kenya), 14:11,80.

„A fost o cursa buna cu adversari tari. Am avut si 5 africani am sperat ca o sa se fuga mai tare. Am vrut sa fac baremul pentru Campionatul European la 5000 de metri dar vremea nu a tinut cu noi. A plouat. A fost umiditate foarte mare. A fost furtuna. Chiar dupa cursa am vorbit cu ceilalti participanti si spuneau ca au fost sufocati. Nu au fost ok.”

Conditiile meteo din Italia au bulversat intrecerea.

„Nu s-a inceput foarte tare cursa. Ma asteptam sa se alerge intr-un ritm alert. S-a plecat pe un 2:48, pe un ritm lejer. Dar a fost o vreme sufocanta. Umiditate 82 % si africanii nu au facut fata. Eu sunt obisnuit cu intreceri mai grele. E bine ca am castigat ca e o cursa tare. A fost si campionul olimpic la obstacole si a castigat.”

Africanii au avut initiativa dar la final Soare s-a impus.

„Am stat cu africanii fiindca ma gandeam ca poate o sa fuga tare dar dupa intarzierea de 40 de minute din cauza vremii, nu au intrat in ritm. Cred ca nici ei nu s-au incalzit bine si eu m-am simtit un pic amortit. Am stat mult pana am inceput alergarea. Ne-a plouat, ne-a batut vantul si am zis ca poate o sa inceapa sa alerge africanii din a doua mie, dar nu au putut mai mult.”

Pentru Soare, urmeaza in aceasta luna o cursa de 10 km. pe 22, apoi Campionatul National la sfarsitul lui iulie si Campionatele Europene. Nicolae se va antrena in Piatra Arsa pana la cursa din Bosnia.

„Imi pare rau ca nu am reusit baremul 13:42 la 5000m, era ultima sansa in Italia. Dar urmeaza cursa de 10 km pe sosea in Bosnia. Ma concentrez pe 10000m.”

AUTOR: Ovidiu Pețenghea