Viorel Filimon e aniversat după medalia de argint la Europene. Dodean se retrage!

476
Viorel Filimon e aniversat după medalia de argint la Europene. Dodean se retrage!
credit Simion Tătaru

Viorel Filimon a menținut echipa României de tenis de masă în elită. Medalia de argint la Europenele pe echipe de la Cluj continuă tradiția titlurilor continentale cucerite de fete cu antrenorul care pe 4 octombrie împlinește 69 de ani!

Viorel Filimon împlinește 69 de ani. Celebrul antrenor a colaborat excelent cu Elizabeta Samara, Daniela Dodean și Brnadette Szocs, un trio care câştigase ultimele două titluri continentale puse în joc. În 2017, la Luxemburg, România câştiga finala cu Germania cu scorul de 3-2, iar în 2019, la Nantes (Franţa), România se impunea în faţa Portugaliei cu 3-0. Acum la Cluj Germania a câștigat finala în fața tricolorelor.

Unicul punct al echipei României în finală a fost adus de Daniela Monteiro-Dodean, care a dispus cu 3-2 de Chantal Mantz. Sportiva de 33 de ani a zis că se mândrește cu argintul cucerit la actuala ediție a Europeanului, dar că obiectivul ei și al fetelor era cucerirea titlului continental.

Viorel Filimon e aniversat după medalia de argint la Europene. Dodean se retrage!
credit foto Mircea Rosca

România era campioana ultimelor două ediții ale Campionatului European de tenis de masă.

Viorel Filimon a participat, în calitate de antrenor, la patru ediții ale Jocurilor Olimpice. Începând cu anul 2004 este antrenorul reprezentativei feminine de tenis de masă a României, iar începând cu anul 2008 este antrenor federal.

În 2017, cu Viorel Filimon antrenor coordonator, echipa feminină a României (Elizabeta SamaraDaniela Dodean MonteiroBernadette Szőcs, Adina Mihaela Diaconu și Irina Ciobanu ) a cucerit medalia de aur pe echipe la Campionatul European din Luxemburg, desfășurat în luna septembrie. A urmat apărarea titlului în 2019 și o nouă finală acum la Cluj. Fetele au fost răsplătite de data aceasta cu argint.

Meritele deosebite în dezvoltarea tenisului de masă i-au fost recunoscute de către Federația Europeană de Tenis de Masă prin acordarea în anul 2015 a Insignei de Onoare (Badge of Honor)!

Pe AIMX aflați aici și vești din Triatlon!

Autor Ovidiu Pețenghea