Viorel Palici incheie cursa de sprint din Cupa Mondiala de schi alpinism pe locul 33

220

Prima etapa din Cupa Mondiala de schi alpinism, din acest sezon, a continuat sambata la Aussois, in Franta, cu proba de sprint.  Este o proba scurta, dar intensa care-i solicita la maximum pe sportivi. Viorel Palici a reusit cel mai bun rezultat pentru Romania. Elvetianul Iwan Arnold a castigat medalia de aur. 

Viorel Palici a incheiat cursa de sprint pe locul 33 din 55 de sportivi

Viorel Palici Schi AlpinismSe merge la turatie maxima intr-o cursa de sprint. Fiecare sportiv incearca sa-si foloseasca toate resursele intr-un timp foarte scurt. „Se pleaca pe ski de tura, se merge prin zigzaguri, pe urma se continua cu o linie intinsa de aproximativ 10 metri. Urmeaza iar zigzaguri. Se pune skiul pe rucsac si se merge pe picioare o bucata in panta. Din noi iti pui skiul in picioare si se mai merge asa pana in zona de tranzit. Acolo dai pielea de foca jos de pe ski si cobori pana la sosire. Toate manevrele se fac in panta si tura are diferenta de nivel de 80 de metri” a explicat Viorel Palici pentru aimx.ro

Daca vineri a plouat in zona de start, la proba individuala, iar la altitudine a batut vantul cu putere, sambata sportivii au avut parte de ninsoare. Viorel Palici a incheiat concursul pe locul 33 cu timpul de 3 minute si 25 de secunde. „Am pierdut ceva timp la pus schiul pentru ca nu am avut o pozitie tocmai favorabila. Asta e. Anul acesta mi-as mai dori sa particip la o etapa de Cupa Mondiala, dar si la alte concursuri de TOP cum ar fi Pierra Menta” a mai declarat Viorel Palici.

Viorel Palici Schi AlpinismSilviu Manea, tot CSA Steaua Bucuresti, a incheiat concursul pe locul 51, in 3 minute si 45 de secunde. Elvetianul Iwan Arnold a castigat aurul cu timpul 3 minute si 8 secunde. In concursul rezervat juniorilor, Constantin Surdu a incheiat pe 20 din 25, cu 3 minute si 27 de secunde.Anca Alexandra Olaru a ajuns la finish a 13-a din 13 in 5 minute si 22 de secunde.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre recordurile realizate la natatie de 3 tineri inotatori, aici!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: ISMF World Cup Ski Mountaineering