Vlad Ghetu face ultimele pregatiri pentru nationale. Miza creste pentru Europene

0
950
Vlad Ghetu face ultimele pregatiri pentru nationale. Miza creste pentru Europene

Vlad Ghetu face Tir datorita tatalui sau de la varsta de 8 ani si jumatate. Cand a ajuns in poligonul de tir vedea foarte multe „farfurii zburatoare”. Intre timp a aflat ca se numesc „talere”. Le-a luat la tinta si a ajuns la 100 de cartuse trase in prima zi. A ajuns acasa cu umarul invinetit, nu a contat si a continuat pasiunea tatalui sau care a fost tragator de pistol. In prezent Vlad se pregateste pentru Campionatele Nationale. Vlad va trage la Bucuresti in perioada 23.08- 1.09. Dupa Nationale urmeaza Europenele de pe 3 pana pe 16 septembrie, in Italia, la Lonato.

Vlad Ghetu face performanta la Tir! Rezultatele din ultimul an de la recordul despre care puteti citi AICI!

„Am fost la Al Ain, in Emirate, in luna aprilie. Am fost la o Cupa Mondiala de seniori si am tras 119 din 125 de talere. Am fost la 3 puncte de finala. Am fost tot in aprilie la un Grand Prix in Bulgaria, unde am intrat in finala de seniori. In martie am castigat prima etapa de seniori de Campionat National cu 120 din 125. Din aprilie dupa concursul din Al Ain, m-am pregatit pentru BAC! Am obtinut media 9.40 si m-am pregatit pentru intrarea la facultate.”-Vlad Ghetu

Anul trecut dupa Campionatele Europene, Vlad a avut al 6-lea rezultat la Campionatele Mondiale Militare de Seniori tinute in Italia. In prezent se pregateste la pusca talere-skeet pentru Campionatele Nationale de juniori si seniori. Vlad vrea sa fie in forma la Campionatele Europene din septembrie.

Vlad Ghetu are un sfat pentru tineri ca sa faca sportul pe care el il practica pentru performanta.

„Tinerii ar trebui sa practice sau macar sa incerce acest sport, deoarece aceasta ramura sportiva, pusca talere-skeet, se practica in aer liber, antreneaza atat trupul cat si mintea. Dezvolta puterea de concentrare a tinerilor. In felul acesta ii recrutam din fata calculatoarelor, ducandu-i intr-un mediu natural si sanatos. Este cu totul diferit fata de celelalte sporturi.”-Vlad Ghetu
Pe AIMX puteti citi si despre Biatlon Carpatic 14×2500 este un proiect initiat de Sebastian Nechifor si de Tiberiu Popa. Au lasat Iasiul ca sa  faca  un record national! Vor sa fie „Primii oameni care au parcurs toate cele 14 varfuri de peste 2500metri din Romania intr-o singura tura, fara vehicule motorizate (in mai putin de 72 de ore)”. Aflati detalii AICI!
Autor: Ovidiu Pețenghea