Romascanu este campion mondial la atletism. Performeri la jocurile din China

0
901
Romascanu este campion mondial la atletism. Performeri la jocurile din China

Romascanu Raul Gheorghe a inceput atletismul de la varsta de 14 ani. Se intampla in orasul Dorohoi cu profesorul Iulian Tiulea. A continuat la Clubul Farul Constanța sub indrumarea profesorului Dumitru Mihailescu. A obtinut in anul 1985 titlul de vicecampion in proba de 10km.mars. Romascanu este pompier. Lucreaza la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, in judetul Constanta. 

Romascanu are doua titluri de campion mondial si inca doua probe in weekend la Jocurile Politistilor si Pompierilor din China!

Romascanu este campion mondial la atletism. Performeri la jocurile din ChinaRomascanu a castigat la Chengdu la 800 metri cu timpul 2:16.14. A fost urmat pe podium de Artem Sobolev din Rusia. La 1500 de metri, Romascanu a castigat cu timpul 4:57.86. Rezultate la categoria de varsta 50-54 ani gasiti aici!

”Dupa varsta de 35 de ani am continuat sportul sub umbrela F.R.A.CAV unde am obtinut rezultate remarcabile. Amintesc doar ca detin recordurile nationale in probele de 400metri și 800metri atat in sala dar si afara.”-Raul Romascanu

Romanescu este angajat la ISU DOBROGEA și reprezinta România la Campionatele Mondiale ale Politistilor si Pompierilor unde a iesit de patru ori campion mondial in proba de 5km.mars. Acum in China este dublu campion mondial in probele de 800metri si 1500metri.

Din grupul tricoloriilor medaliati acum in China fac parte si:

CĂLIN DANIEL ION-CAMPION MONDIAL la Tir cu arcul. Punctaj maxim: 60 puncte la o serie!

BRATU ADRIAN-VICECAMPION MONDIAL la 100 metri plat.

OPREA ALEXANDRU-VICECAMPION MONDIAL la saritura in inaltime.

BREBU LAVINIA-3 medalii de argint și 3 de bronz! Rezultate obtinute la:

– 50m bras – locul 3
– 100m spate – locul 3
– 200m mixt – locul 3
– 4x40m mixt – locul 2
– 4x50m liber – locul 2
– 200m liber – locul 2

BĂLAN NICOLAE-Medalie de bronz la semimaraton 21 km. A alergat la 35 grade temperatura in aer  intr-o intrecere cu 183 concurenți.

AIMX urmareste si evolutia lui Florin Asmarandei! AIMX va prezinta rezultatul obtinut de Florin Asmarandei in articolul de AICI!