Vlad Ghetu tinteste pentru performanta in TIR! Reactii dupa recordul european

0
1400
Vlad Ghetu tinteste pentru performanta in TIR! Reactii dupa recordul european
Vlad Ghetu este elev in clasa a-12-a la liceul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Sportivul a inceput sa practice TIR datorita tatalui sau.
„M-a luat cu el la varsta de 8 ani si jumatate in poligonul de tir. Cand am ajuns acolo, vedeam foarte multe „farfurii zburatoare”, eu nestiind ce sunt acelea de fapt. Intre timp am aflat ca se numesc „talere”, apoi in acea zi, tatal meu mi-a pus arma de calibrul 12 in mana. Am tras pentru prima data in talere. A fost ceva uimitor pentru mine. Incet, incet am ajuns la 100 de cartuse trase in acea zi. Cand am ajuns acasa si m-a vazut mama cu umarul invinetit, nu a vrut sa ma mai lase la poligon. Dar, in ciuda acestui fapt, imi placea foarte mult, iar dupa cateva zile de antrenament, am participat la un concurs pentru vanatori. M-am clasat pe locul 4 la categoria seniori. Tatal meu a fost tragator de pistol, dar a vrut să incerc si altceva si anume pusca, la proba de talere-skeet.”-Vlad Ghetu

Vlad Ghetu si Raveca Islai au tras la Europenele din Leobersdorf si au facut record european  la proba de mixt la juniori (142/150p).

Vlad a dezvaluit pentru AIMX ce face pentru performanta.

„Ma antrenez de patru ori pe saptamana, cu ajutorul domnului Carbunaru Marian, antrenorul meu. El este singurul meu antrenor de pana acum, dar incerc sa „fur” meserie si de la mari sportivi din strainatate sau chiar din Romania. Modelul meu in acest sport, inca de cand am inceput tirul, este domnul Toman Ioan, vicecampion mondial in anul 2007 la proba de talere-skeet.”
Cele mai bune rezultate ale lui Vlad pe plan intern sunt urmatoarele: Campion National la Seniori si multiplu campion național la juniori. Vlad are 5 recorduri nationale dintre care unul la seniori si patru la juniori. Vlad Ghetu a castigat Cupa Romaniei la categoria seniori.  Pe plan internațional in palmares apar: doua trofee Carpati la categoria seniori, locul 1 la Grand Prix Leobersdorf-Austria la categoria juniori, locul 8 la Cupa Mondiala de seniori desfasurata in Changwon, Coreea de Sud(la un punct de finala) si recordul european la categoria mixed team junior impreuna cu Islai Raveca.

Vlad Ghetu are un sfat pentru tineri ca sa faca sportul pe care el il practica pentru performanta.

„Tinerii ar trebui sa practice sau macar sa incerce acest sport, deoarece aceasta ramura sportiva, pusca talere-skeet, se practica in aer liber, antreneaza atat trupul cat si mintea. Dezvolta puterea de concentrare a tinerilor. In felul acesta ii recrutam din fata calculatoarelor, ducandu-i intr-un mediu natural si sanatos. Este cu totul diferit fata de celelalte sporturi.”
Vlad e hotarat, concentrat si va trage in continuare ca sa fie din ce in ce mai bun.
„Cu cateva zile in urma am participat la proba de mixed team impreuna cu Islai Raveca, colega mea de tir. Am reusit amandoi sa obtinem un rezultat excelent in calificari si anume 142 de talere sparte din 150 posibile. Acesta fiind stabilit ca record european. Următoarea competitie pentru care ma pregatesc este Campionatul Mondial din Changwon, Coreea de Sud.”
Credit foto: TiberiuStefan.Ro
Autor: Ovidiu Pețenghea