Florin Arteni Fintinaru, suceveanu care traieste pentru succes in canotaj

0
1369
Florin Arteni Fintinaru, suceveanu care traieste pentru succes in canotaj

Florin Arteni Fintinaru are o poveste care incepe in urma cu 5 ani. Antrenorul Ioan Despa l-a selectionat cand a trecut prin Rasca.

„M-a gasit la scoala gimnaziala unde a venit in selectie pentru noi sportivi. Am fost eu si un pusti de 12 ani cu niste parametri extraordinari la acea varsta. Aveam  atunci o talie de 1,81m si usor usor am ajuns la inaltimea de 2.07m.”

Florin Arteni Fintinaru  a castigat prima medalie de aur in 2015.

„Am concurat in proba de simplu la juniori 3. Am continuat sa castig medalii de aur in fiecare an la simplu. Cariera mea pot spune ca a inceput in anii 2015-2016 la Constanta unde am fost sub atenta supraveghere a doamnei antrenoare Grijuc Georgeta. In anul acela am castigat doua titluri balcanice la dublu vasle si 4 vasle.”

Florin Arteni Fintinaru a avut cea mai buna perioada din 2017 pana in prezent.

”La Orsova m-am pregatit sub supravegherea antrenorului principal Malis Cristian si a colegilor lui. Anul acesta am reusit sa cuceresc titlurile de vicecampion european si campion mondial in proba de dublu rame. Acest sport nu este unul usor deoarece iti trebuie la inceput o pregatire de cel puțin 6-7 luni pentru a incepe sa vaslesti. Ai sansa sa concurezi in strainatate, esti in continuu pe apa si vezi lumea din alta perspectiva. Vreau sa incurajez mai mulți tineri sa practice acest sport pentru a spori popularitatea acestuia in lumea marilor sporturi.”

Tricolorii au cucerit la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Racice, in Cehia (8-12 august) trei medalii dintre care doua de aur si una de bronz. Aurul a fost castigat la simplu feminin prin Tabita Maftei si la dublu rame masculin, de Florin Arteni-Fintinariu si de Laurentiu Alexandru Danciu. Medaliile de bronz au revenit  echipajului de  8+1 feminin. Au concurat  Amalia Bucu, Simona Tataru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice Elena Turcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu, Laura Pal si Victoria Stefania Petrean.

Autor: Ovidiu Pețenghea