Yoshiro Mori: „Daca lucrurile continua asa nu vom putea organiza Jocurile Olimpice nici in 2021”

97

Yoshiro Mori, presedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, ia in calcul chiar anularea competitiei. Fostul premier al Japoniei spune ca un factor crucial in desfasurarea Jocurilor ar fi aparitia unui vaccin sau tratament impotriva noului coronavirus. Declaratiile lui Mori au fost facute miercuri pentru postul public de televiziune NHK.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ar fi trebuit sa inceapa vinerea aceasta. Au fost amanate pentru 23 iulie 2021.

1 din 4 japonezi cred ca Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ar trebui anulate sau cel putin amanate din nou pentru o data ulterioara. Cei care sustin acest lucru spun ca nu cred ca pandemia de coronavirus se va termina pana in iulie anul viitor. Sondajul a fost publicat de catre Kyodo News in aceasta saptamana. Si organizatorii iau in calcul o astfel de idee, dar spun ca este vorba de un scenariu ipotetic.

„Daca lucrurile continua asa nu vom putea organiza Jocurile Olimpice vara viitoare. Totusi eu nu pot sa-mi imaginez ca aceasta situatie va ramane neschimbata pentru inca un an de zile. Daca Jocurile se vor tine sau nu tine daca omul va reusi sa invinga coronavirusul”, a declarat fostul prim ministru al Japoniei din perioada aprilie 2000 – aprilie 2001.

Yoshiro Mori, presedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Mori a continuat si a spus ca in acest moment nu se ia in calcul organizarea Jocurilor fara spectatori in arene. Presedintele Comitetului de Organizare este impotriva unei astfel de idei, in ciuda faptului ca Thomas Bach, presedintele CIO, a sugerat de curand ca exista posibilitatea ca doar un numar limitat de fani sa asiste la desfasurarea celei mai importante competitii de pe glob.

Sunt multe semne de intrebare si o sumedenie de probleme de gestionat pentru o desfasurare sigura a Jocurilor in contextul pandemiei de coronavirus. La Tokyo ar trebui sa ajunga anul viitor sportivi din 206 tari.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre obiectivul Stefaniei Iaciu in cursa de 48 de ore de la Kladno, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON