Iustin Ioan Văidian este cel mai bun român în prologul Turului Sibiului

114
Iustin Ioan Văidan
Sursa Federatia Romana de Ciclism

Iustin Ioan Văidian a fost cel mai bine plasat ciclist roman la debutul Turului Sibiului. Nikodemus Holler a castigat Prologul! Ciclistul de la Team Bike Aid a câştigat întrecerea pe ploaie.

Iustin Ioan Văidan a terminat pe 8 prologul ediţiei a zecea a Turului ciclist al Sibiului. A fost un contratimp individual desfăşurat în centrul istoric al oraşului.

A fost un traseu de 2,5 kilometri cu startul şi sosirea în Piaţa Mare. Castigatorul, Nikodemus Holler a terminat după 3 min 34 secunde în fața polonezilor. Kacper Walkowiak de la CCC Development Team a încheiat în 3 minute 36 secunde, iar Wojciech Sykala de la Voster ATS Team a fost cronometrat în 3 minute 37 secunde.

Iustin Ioan Văidian, component al naţionalei României a terminat al optulea, în 3 minute 47 secunde. Cel mai bun ciclist român, Eduard-Michael Grosu de la Nippo Delko One Provence s-a clasat pe 19. Specialistul la sprint a terminat contratimpul în 3 minute 52 secunde.

Iustin Ioan Văidan

Anul trecut, tot la Sibiu, dar la Campionatele Naționale, Iustin Ioan Văidan a bifat cel mai bun rezultat, devenind vicecampion naţional la juniori, fiind întrecut la sprintul de final de către Adi Marcu.

Acum la Sibiu vremea a fost capricioasă, cu ploaie și vânt Iustin-Ioan Vaidian a obținut tricoul roșu: cel mai bun român din competiție!

Germanul Nikodemus Holler este primul leader! Ciclistul de 29 de ani a mai concurat pentru Specialized Concept Store in 2012. A fost pe 2 la Nationalele pe Sosea din Germania la nivel sub 23 de ani in acel an. La Bike Aid a castigat in 2017 in Turul Camerunului.

Prima etapă din Turul Sibiului va avea loc vineri, pe traseul Sibiu – Sălişte – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Bâlea Lac (183 kilometri).

Pe AIMX cititi aici si despre reprezentanta Romaniei la concursul Transcendence Race Kladno in proba de 48 de ore.