Andrei Preda pe 16 in cursa castigata de Kilian Jornet, Marathon du Mont Blanc

600

 

Maraton in „crescendo” pentru Andrei Preda

Forma excelenta traversata de sportivul din Azuga, Andrei Preda. Dupa ce a obtinut locul 3 la Retezat SkyRace Intersport, Andrei a luat startul, duminica 25 iunie, la Marathon du Mont Blanc alaturi de cei mai buni alergatori montani din lume. Cap de afis si castigator, nimeni altul decat… Kilian Jornet.

Andrei Preda a alergat cei 42, 3 kilometri, cu 2730 de metri diferenta de nivel  in  4 ore 20 de minute si 3 secunde. Timpul obtinut i-a adus clasarea pe locul 16. La km 9 al Marathon du Mont Blanc, Andrei Preda se afla pe locul 33, imediat dupa jumatatea cursei a urcat pe pozitia a 26-a, la kilometrul 31 mai castigase 6 locuri, iar pe ultima urcare a mai reusit sa depaseasca inca 3 concurenti.

Preda a terminat la 34 de minute in spatele castigatorului Kilian Jornet. Andrei Preda are 25 de ani si este unul din cei mai promitatori alergatori montani din Romania. El a inceput sa alerge in 2012, iar specialitatea casei sunt cursele cat mai verticale. De altfel, din graficul pus la dispozitie de organizatori si la Marathon du Mont Blanc Andrei s-a simtit pe urcari ca pestele in apa.

Credit Photo Titlu: Facebook Marathon du Mont Blanc