Geraint Thomas a strâns o sumă impresionantă după ce a pedalat 12 ore pe zi acasă

89

Geraint Thomas şi-a depăşit obiectivul: a adunat 300.000 de lire sterline după ce a pedalat trei zile, timp de 12 ore, la propria locuinţă. Ciclistul galez şi-a propus iniţial să strângă 100.000 de lire sterline în lupta contra pandemiei de coronavius.

Geraint Thomas nu e sigur de participarea la Turul Franţei 2020

Câştigătorul Turului Franţei din 2018, Geraint Thomas, a strâns 300.000 de lire sterline (350.000 de euro) pentru sistemul de sănătate publică din Marea Britanie (HNS), după ce a pedalat 12 ore zilnic, pe o bicicletă staţionară, la locuinţa sa, timp de trei zile.

Ciclistul de la Ineos a dezvăluit înaintea încerrcării că doreşte să imite tura unui sanitar, care lucrează 12 ore pe zi în actuala perioadă de pandemie de coronavirus.

„Ca toţi ceilalţi din ţară, sunt copleşit de munca grea, curajul şi profesionalismul HNS. Am vorbit cu soţia mea pentru a vedea cum ne putem arăta sprijinul faţă de toţi lucrătorii care se află în prima linie a luptei împotriva Covid-19”, a spus britanicul.

Thomas a început să pedaleze miercuri dimineaţa, în garajul casei sale din Cardiff, iar obiectivul său, depăşit cu mult, era de a strânge 100.000 de lire sterline.

Geraint Thomas nu e însă sigur că va participa la ediţia din acest an a Turului Franţei, amânată din cauza pandemiei.

Echipa sa, Ineos, ai cărei ciclişti au câştigat ultimele cinci ediţii, nu vor participa la cursa reprogramată la sfârşitul verii (29 august – 20 septembrie), dacă măsurile de protecţie vor fi insuficiente, a declarat managerul grupării britanice, Dave Brailsford.

„Ne rezervăm dreptul de a ne retrage dacă vom considera că este necesar, iar riscurile nu vor fi tratate într-o manieră adaptată, inteligentă şi responsabil”, a declarat Brailsford.

Toate ediţiile Turului Franţei începând din 2012, cu excepţia celei din 2014, au fost câştigate de un reprezentant al echipei britanice, care s-a numit anterior Sky.

Pe AIMX puteti citi aici si cum se antreneaza Alina Rotaru in plina pandemie de coronavirus.

Credit foto: Twitter Geraint Thomas

Autor: Ciprian Constantin