Viorel Palici a reusit cel mai valoros rezultat individual al carierei chiar inainte de debutul pandemiei de coronavirus: bronz la Europeanul de Winter Triathlon

108

Viorel Palici, unul dintre cei mai valorosi romani in sporturile montane si cele de iarna, a povestit pentru aimx.ro cum au aratat primele 5 luni din acest an pentru el. Intr-un an complicat pentru tot globul, sportivul de la CSA Steaua a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Winter Traithlon, Cheilea Gradistei, 29 februarie – 1 martie:”Am ramas uimit de ce am facut. Este cel mai important rezultat individual din toata cariera mea, indiferent de sport”, Palici.

Viorel Palici a impresionat la Campionatul European de Winter Triathlon

Pandemia de coronavirus nu i-a „permis” sa ia startul in niciun concurs de alergare montana lui Viorel Palici in acest an. Nici marile competitii internationale de schi alpinism din Europa nu s-au mai tinut. Sportivul de 31 de ani a dat insa „lovitura” la Campionatul European de Winter Triathlon: a reusit sa cucereasca medalia de bronz in proba individuala.

„A fost o bucurie imensa. Cel mai valoros rezultat individual din cariera mea. Nu ma asteptam. Speram sa vin in primii 6. Iti spun sincer ca am ramas uimit de ce am facut. Mi-au mers bine toate probele, altfel nu reuseam un astfel de rezultat. O experienta extraordinara si ce m-a mirat si m-a bucurat a fost ca am avut foarte multi sustinatori pe traseu. Toti colegii de la club, incepand cu comandantul clubului, erau rasfirati pe traseu. Auzeam incurajari de peste tot si m-a motivat si asta foarte mult. Eu plecasem singur de acasa”, rememoreaza Viorel Palici momentele extraordinare traite la Cheile Gradistei.

Viorel Palici dupa proba de stafeta

Europeanul venea la 3 saptamani de la Campionatul Mondial, acolo unde Palici a terminat pe pozitia a 11-a la individual. La Cheile Gradistei i-a „dat la spate” insa pe medaliatul cu bronz de la Mondiale si pe cei care au ocupat pozitiile 6 si 9. A fost la 15 secunde de medalia de argint si la 32 de aur.

„Am pierdut cateva secunde bune la bicicleta, acolo unde mai am de lucrat, in comparatie cu elitele acestui sport. Dar si la schimburi. Concurenta este un acerba. Sper sa reusesc sa ma mentin in TOP, in primii 6 macar. Mi-ar prinde bine 2,3 curse inainte de Mondial penru a-i putea „simti” mai bine pe adversari. As capata si mai multa experienta si le-as stie exact punctele forte, slabiciunile, unde e loc sa-i atac”, a declarat Viorel Palici pentru aimx.ro

Viorel Palici a mai castigat anul acesta 2 titluri de campion national la schi alpinism si unul de vicecampion

Viorel Palici, Campionatul European de Winter Triathlon 2019

Viorel Palici a pus accentul mai mult pe forta si bicicleta in timpul pandemiei de coronavirus. In ceea ce priveste alergarea a scazut volumul sapatamanl. „Este o perioada destul de ciudata. De asteptare. Am profitat si am stat mai mult impreuna cu familia si copiii. Cred ca pana la urma toti aveam nevoie de un astfel de respiro. Am facut antrenamente mai mult pe bicicleta pentru ca vreau sa acumulez mai multa experienta”, a mai punctat Palici.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre cand revion tururile cicliste in Romania, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire