Fratii Burtanete sunt gimnastii romani care pot urma exemplul americanilor Hamm

136
Fratii Burtanete sunt gimnastii romani care pot urma exemplul americanilor Hamm

Fratii Burtanete au reusit dupa 15 ani sa urce pe acelasi podium asa cum o faceau si gemenii Paul si Morgan Hamm. Americanii au fost in 2004, la Atena, pe treapta a doua a podiumului olimpic cu echipa Statelor Unite ale Americii. Mai mult, la aceeasi editie a Jocurilor Olimpice, Paul a cucerit titlul olimpic la individual compus.  La Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) care a avut loc la Baku, in Azerbaidjan, gemenii Robert si Gabriel Burtanete au urcat pe acelasi podium. A fost o premiera la acest nivel in istoria gimnasticii romanesti. Fratii Burtanete au fost pe locurile 2 – Robert, respectiv 3 – Gabriel, in finala de la sarituri.

Fratii Burtanete sunt stelisti! Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anuntat legitimarea gemenilor Burtănete, care au activat la SCM Gloria Buzău.

Gemenii au fost prezentati de Steaua!

Fratii Burtanete sunt gimnastii romani care pot urma  exemplul americanilor Hamm

„Cei mai buni tineri gimnaşti români au semnat cu Steaua. Fraţii gemeni Gabriel şi Robert Burtănete, care s-au clasat pe podium la Jocurile Olimpice de tineret în 2019, se vor antrena alături de idolul lor: Marian Drăgulescu, legitimat şi el la Steaua. Gabriel şi Robert au potenţialul de a readuce României gloria de altă dată în gimnastică. Noi le dorim mult succes şi numeroase realizări pentru clubul nostru”, menţionează CSA Steaua pe contul oficial de YouTube.

Gabriel Burtănete este medaliat cu aur în proba de sărituri la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor (Ungaria) desfăşurate anul trecut. Gabriel Burtanete, campion mondial de juniori la gimnastică artistica, Györ a fost portdrapelul delegației Romaniei la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Baku, Azerbaijan, 2019!

Fratii Burtanete sunt gimnastii romani care pot urma  exemplul americanilor Hamm

Rezultatele lui Robert Burtanete le gasiti aici!

Pe AIMX puteti citi aici despre unul dintre cei mai valorosi romani in sporturile montane si cele de iarna. A reusit cel mai valoros rezultat individual al carierei chiar inainte de debutul pandemiei de coronavirus!