100 miles of ISTRIA, Mihai Serban: ” Obiectiv, un timp sub 24 de ore”, Soveresan:”Mi-am propus sa nu dorm”

609

Incepe week-end ul, incep emotiile pentru sustinatorii celor 25 de romani care vor lua startul la 100 Miles of Istria si greul pentru alergatori. Este cea mai importanta competitie de trail din Croatia, inclusa in calendarul Ultra Trail World Tour. Startul in cea mai lunga proba, de 171 de kilometri se va da la ora 16, ora Croatiei, ora 17 a Romaniei. Tara noastra are 12 reprezentanti in aceasta cursa.

„Mi-am propus sa nu dorm”

     aimx.ro a vorbit cu doi dintre ei cu doar cateva ore inainte de a porni in aceasta dificila incercare. Mihai Serban si Andrei Soveresan se aflau in locul de ridicare a kiturilor. Ultimul a participat si anul trecut la 100 miles of Istria. Recunoaste ca atunci  a facut unele greseli inainte de start ( inclusiv dormit in masina), pe care nu mai vrea sa le repete. Andrei a vorbit de trairile dinaintea unui ULTRA epuizant: ” Sunt un pic emotionat ca inaintea fiecarei curse. Faptul ca suntem mai multi romani poate constitui un avantaj, dar doar moral.   Pana la urma este un concurs individual si fiecare va da tot ceea ce poate sa scoata un timp cat mai bun.”

Cei mai multi dintre concurentii romani s-au intalnit aseara si au vorbit despre aventura ce ii pandeste. Pe Andrei il sperie putin vremea ce se anunta calduroasa: „Ne incurajam, ne motivam, dar pe traseu sunt slabe sanse sa ne intalnim. Pana acum a plouat, dar se anunta temperaturi ridicate pana duminica si asta ma sperie cel mai mult „, a completat sportivul nascut in Cugir, dar care locuieste in Cluj Napoca.

La ultimul antrenament inainte de ultramaratonul din Istria, Aiud Maraton, Andrei a ocupat locul 3 la categorie.” Concurenta este mare aici. Mi-am propus sa nu dorm deloc si sa termin cursa sub 27 de ore. Asta ar insemna dupa calculele mele un loc intre primii 20.”

Dureri la genunchi pentru Mihai Serban

Mihai Serban este unul dintre putinii romani care au reusit un podium la un ULTRAMARATON international in 2016. E modest si spune ca nu este el printre cei mai buni. De aceea nici nu vrea sa puna o presiune suplimenatara pe el la Istria. „Cursa este destul de grea in prima jumatate, pana la Buzet. Asta inseamna primii  90 de kilometri insumand 4500 de metri de urcare.  Restul cursei pare destul de alergabila, asta daca ma mai tin si  picioarele :). Obiectivul meu este un timp mai mic de 24 de ore.”

Bucuresteanul de 38 de ani, de profesie IT-ist, se confrunta si cu ceva dureri …in premiera:”Ca fitness sunt ok , dar ma dor ambii genunchi de 2 saptamani .Sunt putin speriat pentru  ca nu am avut astfel de probleme pana acum. Nu cred ca este nimic serios si sper sa nu fie nevoie sa ma opresc.”

In ceea ce priveste numarul mare al romanilor de la start: :”Nu cred ca este un avantaj faptul ca suntem mai multi romani. Fiecare va merge dupa cum se simte si intr-o cursa atat de lunga este putin probabil sa ne intersectam. „

Lista cu toti romanii si probele in care concureaza o puteti gasi in link-ul urmator:http://aimx.ro/invadam-croatia-25-de-romani-vor-alerga-week-end-la-100-miles-istria/

Credit Photo: Facebook 100 Miles of Istria, Soveresan Andrei Gratian