PREMIERA: Proba de 50 de km mars ar putea disparea din programul Jocurilor Olimpice

0
1190

PETITIE PENTRU A MENTINE PROBA LA JOCURILE OLIMPICE

Asociatia Internationala a Federatiilor din Atletism studiaza posibilitatea de a scoate cursa de 50 de km mars de la Jocurile Olimpice. Intentia IAAF este de a renunta la proba incepand chiar cu editia Tokyo 2020. Conducerea IAAF se va intruni la Londra in perioada 12-13 aprilie pentru a analiza aceste posibile modificari.

Proba de 50 de kilometri mars este in programul Jocurilor Olimpice inca de la editia din 1932. Cei mai importanti atleti au inceput deja sa stranga semnaturi pentru a bloca aceasta intentie. Unul din primii sportivi care au reactionat a fost chiar francezul Yohann Diniz, recordmanul probei. Acesta a postat un mesaj elocvent pe pagina sa de FACEBOOK: „ Eu sunt si NOI suntem 50 de KM. Imi place marsul!” Mai mult le cere tuturor alergatorilor sa i se alature. Jurnalistii francezi au titrat ca Yohann Diniz a inceput un adevarat razboi impotriva acestui proiect tinut secret de  Comitetul Olimpic International si IAAF.

Narcis Mihaila vrea podium la Campionatele Balcanice

Romanul Narcis Mihaila, locul 31 in proba de 50 de kilometri mars la Jocurile Olimpice de la Rio, a aflat de aceasta situatie chiar inainte de a pleca spre Campionatele Balcanice. ” Adevarul este ca am ramas interzis. Eu sper sa nu se întâmple acest lucru, pentru ca atunci multi marsaluitori se vor lăsa. Tin minte ca si acum cativa ani s-a mai luat in calcul aceasta ipoteza „, a declarat pentru aimx.ro Mihaila.

  Sportivul va lua startul in proba de 20 de km mars a Campionatelor Balcanice din Grecia, de la Florina.” Îmi doresc sa merg mai tare decât  recordul meu personal ( 1 ora ,28 de minute, 10 secunde) și bineînțeles sa iau o medalie. Vom vedea ce va fi pentru ca nu am mai concurat niciodata asa tarziu. Sper ca totul sa mearga conform planului stabilit impreuna cu antrenorul Octavian Mazaran„, a mai spus Narcis.

     Narcis Mihaila va fi insotit la start de cel mai experimentat marsaluitor roman, Marius Cocioran. Proba se va desfasura sambata, 8 aprilie, de la ora 17.35