„Suru Challenge” a deschis sezonul de schi alpinism in Romania

0
1403

   Clubul Vertical Sport a organizat la sfarsitul saptamanii a doua editie a „Suru Challenge”. 26 de concurenti au participat la competitie. Dintre acestia 4 au fost femei. Rares Manea a castigat concursul. Vremea nefavorabila a fost una dintre principalele provocari atat pentru concurenti cat si pentru organizatori.

Vremea a scurtat traseul la concursul de schi alpinism „SURU Challenge”  

26 de sportivi s-au inscris la a doua editie a „Suru Challenge”.„Aproximativ 12 dintre ei practica schi alpinismul la nivel de sport. Ceilalti, doar recreational. Ma bucura ca participa si ii apreciez pe toti deopotriva. Inca sunt putini sportivi la noi in tara. Ne straduim sa-i ajutam si sa-i educam in speranta ca vor veni din ce in ce mai multi”, a declarat pentru aimx.ro Adrian Valean, presedintele Vertical Sport si organizatorul competitiei.

Concursul s-a desfasurat de la Cabana Suru pana pe creasta principala. S-a plecat de la o altitudine de 1450 de metri si s-a ajuns la 1800. Vremea le-a dat de furca organizatorilor care au fost nevoiti sa scurteze traseul. Dupa trei zile cu vant puternic si ploaie in ultima noapte inaintea competitiei a nins. Traseul a fost cel alternativ. Initial traseul avea 10 kilometri cu 1000 m diferenta de nivel. Traseul alternativ a avut insa 5,6 km cu 700 m diferenta de nivel. A fost mai scurt, dar mai intens si destul de tehnic”, a punctat pentru aimx.ro Andrei Preda, locul 2 de la Suru Challenge.

„Prima competitie din acest sezon: Suru challenge . Locul 1 open .Un start bun de sezon pentru mine.”-RARES MANEA

„Este destul de dificil de organizat un concurs de schi alpinism. Nu se desfasoara in zona de partie. Este pe munte, in zona de gol alpin si ai parte de absolut toate conditiile posibile. Trebuie sa fii atent sa nu intri in zona de avalansa si sa protejezi foarte bine zonele in care poti sa cazi. Ca dificultatea „Suru Challenge” este la granita dintre schiul de tura si schiul alpinism”, a mai declarat Adrian Valean.

Clasament „SURU CHALLENGE” ( masculin): 

  1. Rares Manea – Dinamo Brasov, 49 de minute
  2. Andrei Preda – ACS Vertical Sport, 49’20
  3. Silviu Constantin Balan – CSAM Bucegi, 54’52

Clasament „Suru Challenge” (feminin):

  1. Alexandra Manea – Dinamo Brasov 1 ora si 32 de minute
  2. Ana Maria Dobos – 1 ora si 43 de minute
  3. Agnes Szekeres- 2 ore si 18 minute

Credit Photo: Facebook Oana Calina, Vertical Sport