3 ultramaratonisti romani alearga intr-un decor de vis in sudul Italiei

0
853

3 ultramaratonisti romani participa in aceste zile la Ultra Marathon Festival 2019. Concursul are loc in provincia Matera, din sudul Italiei, la Policoro. Nicu Buceanu si Flavius Ciulica sunt inscrisi in cursa de 48 de ore. Startul s-a dat la ora 15, ora Italiei, 16, ora Romaniei. Adrian Bontiu este deja de 4 zile pe traseu in cursa de 6 zile. Dupa 96 de ore Adi a „bobinat” 351 de kilometri. „Mergem spre 400 cat de repede” a spus Adi.

Adrian Bontiu, Nicu Buceanu si Flavius Ciulica sunt cei trei ultramaratonisti care reprezinta Romania la Ultra Marathon Festival 2019 

17 mii de locuitori are oraselul Policoro. Statiunea are iesire la Marea Ionica si se afla la sud vest de Bari. Concursul se tine in interiorul unui complex turistic plin de case de vacanta.„Alergarea are loc efectiv in satul de vacanta. Ai de toate: piscina, dusuri, restaurant, te simti ca in vacanta. Peisajul este foarte fain” a declarat pentru aimx.ro Nicu Buceanu.

3 ultramaratonisti romaniAdrian Bontiu (foto)a iesit primul pe „teren”. In cursa de 6 zile. Nu s-a simtit foarte bine psihic de la inceput. Ieri a avut o cadere si in clasament dupa ce a suferit mult si din cauza caldurii si s-a deshidratat. Noaptea a fost insa un sfetnic bun pentru Adi, care fizic spune ca este ok si a inceput sa urce in clasament. Dupa 96 de ore, alergatorul avea parcursi 351 de kilometri si era pe locul 18. Cursa este condusa de francezul Pascal Coindeau, cu 534 de kilometri alergati.

„Vaneaza” sau nu recordul la 48 de ore de alergare Nicu Buceanu???

„De la fiecare cursa imi doresc sa pot ramane concentrat in fiecare ora. Este foarte, foarte cald pentru un ultra, dar pentru asta ne-am pregatit. Stiam unde venim” a declarat pentru aimx.ro Nicu Buceanu.

Ultramaratonistul detine cele mai valoroase performante ale Romaniei la 6 si 10 zile de alergare. La 48 de ore, Daniel Trusca este „stapanul” recordului national. Alergatorul de 52 de ani a spulberat vechiul record national cu 63 de kilometri !!! A alergat la sfarsitul lunii iulie  370,121 kilometri, la Kladno, in Cehia.

Dupa doua ore de la start Nicu Buceanu se clasa pe locul 2 cu 22 de kilometri alergati , in timp ce Flavius Ciulica se afla pe 5 cu  20 de kilometri parcursi. Tot pe aimx.ro poti citi despre extraordinara victorie a lui Adrian Toma in ultramaratonul de 661 kilometri, aici!!!     .

Autor: Vlad Lucian Arhire