Clujeanul Adrian Toma a câștigat ultramaratonul Goldsteig, 661 de kilometri

543

Steagul României flutură de pe primul loc la încă o competiție sportivă. Adrian Toma este marele învingător al ultramaratonului Golsteig, pe distanța de 661 de kilometri, cea mai lunga cursă de trail din Germania. Adrian Toma a luat startul la ultramaratonul Goldsteig vineri, 13 septembrie, la pranz, și i-a luat fix o săptămână pentru a câștiga competiția din Germania.

Clujeanul Adrian Toma: ”La multe mă pricep, dar la a reacționa după un loc 1 la un concurs, chiar nu știu nimic. A fost un efort în echipă, altfel nu se putea.”

„Planul era să termin cursa, nimic mai mult după un abandon rapid anul trecut”, este prima reacție a lui Adrian Toma. Ultramaratonistul a fost urmat în clasament de spaniolul Rafael Argote Enriquez și de francezul Fabien Eymard. Românul a avut un avans de aproape o oră în fața spaniolului și de două ore în fața francezului.

Adrian Toma s-a temut cel mai mult de spaniolul Rafa, după cum chiar el a mărturisit. ”Echipele lor de suport mă urmăreau cu mașinile pe teren, iar eu nu aveam nici aplicația pe telefon. Florin s-a ocupat de analiza lui Rafa. Ataca în valuri, așa că fugeam amândoi câteva ore, până nu mai puteam sta în picioare.  Așa face el, nu aveam incotro, spune Toma.

Prin urmare, clujeanul s-a văzut nevoit să pună la cale un plan împreună cu cei din echipa sa, în așa fel încât spaniolul să nu-l întreacă.

”Era esențial să știu când se odihnește, ca să-mi revin până la următorul atac.  Și mai era esențial să știu din timp când vine după mine, ca să nu mă trezesc cu el zburând pe lângă. A atacat până la final fără oprire”, a dezvăluit Adrian Toma.

Și tot la finalul competiției, clujeanul le-a mulțumit prietenilor care l-au încurajat pe parcurs.

”Au mai fost prieteni dragi care mi-au trimis doza de ajutor fix când trebuia. Incredibil. (…)  Oameni dragi, oameni frumoși, fără voi nu terminam cursa. Când eram la pământ, intram 30 secunde pe telefon. Ca de obicei mă umpleați de energie”.

Ultramaratonul Goldsteig este organizat din 2014, iar cursa de 661 de kilometri, cu 19000 de metri diferență de nivel, a fost câștigată de trei ori la rând, până în 2018, de Róbert Kovács, din Ungaria. Goldsteig este cea mai lungă cursă de alergare pe trail din Germania. Startul se dă în nordul Bavariei la Marktredwitz. Se pornește spre sud, de-a lungul graniței cu Cehia până la Passau, orașul aflat la frontiera cu Austria. Acolo traseul face un U, iar alergătorii se întorc spre nord până la punctul de sosire la “Neunburg vor dem Wald”.

Anul acesta 27 de ultramaratoniști s-au înscris la Goldsteig. Dintre ei, 21 s-au prezentat la start, iar pe parcurs mai mulți au abandonat. De altfel,  până vineri la ora 17.00, doar patru sportivi au terminat cursa. Concurenții au avut la dispoziție 192 de ore să parcurgă cei 661 de kilometri.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre situatia ultramaratonistilor romani in cusele de 48 de ore si 6 zile din Italia, aici!!!

Autor: Vali Chisoceanu

Credit Photo: Via Maria Theresia